Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Πανηγύρισε σήμερα η Παναγίτσα στις Λαούσες.

 Ο κ.Νίκος Πανταζής, αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετεί στη βάση του Τούρλου μας έστειλε τις φωτογραφίες από  το πανηγύρι της μικρής εκκλησούλας που βρίσκεται στις Λαούσες.
   Ο  αρχιμ. π.Δαμασκηνός Μούρτζης εφημέριος της Αγίας Τριάδος Βαθέος στην ενορία της οποίας ανήκει το θαλασσοδαρμένο ξωκλήσι μετέβη  με καΐκι αχάραγα στη νησίδα και λειτούργησε με  τους λιγοστούς πιστούς που  έφθασαν μέχρι εκεί.
   Είναι παρήγορο ότι αυτά τα δυσπρόσιτα ξωκλήσια δε μένουν αλειτούργητα στο πανηγύρι τους και υπάρχουν ψυχές που ανάβουν τα καντήλια τους και τα περιποιούνται.
 
   Ο περίβολος  του ναού καθαρός και ασβεστωμένος όπως και το εκκλησάκι. Φρεσκοκομμένα λουλούδια, φοίνικες και σημαιάκια προσθέτουν με τη δικό τους τόνο στον εορτασμό.

  Η θέα προς την Αίγινα διαφορετική μια που έχουμε συνηθίσει εμείς από εδώ να κοιτάμε τις  Λαούσες. Η βλάστηση λιγοστή γεμάτη θάμνους και αγριόχορτα. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η μικρή σπηλιά κάτω από την Εκκλησιά,(στις επόμενες φωτογραφίες) καταφύγιο ίσως άλλων καιρών.
  Απαραίτητος ο σκεπαστός χώρος αλλά θα ήταν προτιμότερο να μην είχε χρησιμοποιηθεί η εύκολη λύση του "ελλενίτ" που  δεν ταιριάζει με το υπόλοιπο κτίσμα.
  Η Ελληνική σημαία περήφανη κυματίζει υποδέχοντας  τους πρωινούς επισκέπτες  της.