Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ο π. Νεκτάριος Κουκούλης στο σεμινάριο μαγειρικής και γαστρονομίας

   Όσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν ότι η μαγειρική είναι η μεγάλη του τέχνη. Γνώστης των υλικών και  της τέχνης  της μαγειρικής έχει προσφέρει  γευστικές στιγμές στους συνδαιτημόνες  του κυρίως  στον εκκλησιαστικό χώρο.
   Μαγειρεύει για δεκαετίες  στις κατασκηνώσεις  του Τούρλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης. Τα παιδιά  τον λατρεύουν για τη μαγειρκή του και κυρίως  για τη ζαχαροπλαστική του. Αξεπέραστο  το γαλακτομπούρεκό του με δικά  του υλικά, γάλα από  τα ζώα  που εκτρέφει.
   Η τέχνη  του είναι γνωστή και εκτός Αιγίνης αλλά και εκτός Ελλάδος, όταν συνεργείο της Αγγλικής  τηλεόρασης  τον συνέλαβε να φτιάχνει  τυρί.
   Αυτή την Τετάρτη  25 Φεβρουαρίου και ώρα 17.30 μ. μ. είναι καλεσμένος  στα Σεμινάρια Μαγειρικής και Γαστρονομίας  που οργανώνει το εστιατόριο "Κάππος έτσι" για  την έναρξη  του β΄΄ κύκλου μαθημάτων που αφορούν  τη νηστήσιμη - σαρακοστιανή κουζίνα.
   Το μενού θα περιλαμβάνει πέρα από  πληροφορίες  για τη Μοναστηριακή κουζίνα και  προετοιμασία ενός σαρακοστιανού γεύματος με χταπόδι.
   "όσοι πιστοί  προσέλθετε"