Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Το "'Αρτεμις" επιστρέφει στις Κυκλάδες

    Ο λόγος και πάλι για τα πλοία  της γραμμής  μας. Μετά  τον "Απόλλωνα" που επέστρεψε στις Σποράδες, τις οποίες εξυπηρετεί από το χειμώνα του 2014, και  το σύντομο πέρασμα του από τη γραμμή του Αργοσαρωνικού, ο λόγος για το " Άρτεμις"  που επανέρχεται δριμύτερο στις Κυκλάδες.
   Να  θυμίσουμε ότι  το πλοίο είχε φύγει από τη γραμμή μας  το 2009 με προορισμό τα ενδοκυκλαδικά δρομονόγια των Κυκλάδων. Πέρσι  όλο το καλοκαίρι βρισκόταν στο Σαρωνικό και από τον περασμένο Νοέμβριο επέστρεψε  στην αρχή για δύο μήνες στα ενδοκυκλαδικά. Ωστόσο με απόφαση  του Υπουργείου Ναυτιλίας αυτές τις μέρες,  του ανατέθηκαν εκ νέου τα  επιδοτούμενα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.
   Να  σημειώσουμε ότι πρόκειται  για μια γραμμή  με βάση αναχώρησης  τη Σύρο. Το πλοίο φέρνει σε καθημερινή επικοινωνία  την πρωτεύουσα  των Κυκλάδων Ερμούπολη με τα νησιά  των Κυκλάδων, όπως  τη Σίφνο, Σέριφο, Μήλο, Πάρο, Νάξο, Κουφονήσια, Αμοργό, Σαντορίνη, Ανάφη.
   Ένας ρόλος, πολύ σημαντικός για τα μικρά κυρίως νησιά στα οποία δεν προσεγγίζει καθημερινά  το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά.
   Ευχόμαστε καλά  και ήρεμα  ταξίδια  στα νησιά  του Αρχιπελάγους.