Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Έρωτας.....το ψυχοσάββατο

   Πριν από μέρες ρώτησε κάποιος:
- Πότε είναι του Αγίου Βαλεντίνου φέτος; Και ο άλλος απάντησε:
- Το πρώτο ψυχοσάββατο.
    Μου μετέφεραν  αυτόν τον βιτριολικό διάλογο ο  οποίος έχει πολλές αναγνώσεις  και σηκώνει πολύ συζήτηση.
   Η σύμπτωση πάντως είναι φοβερή. Φέτος η μέρα  του Αγίου Βαλεντίνου προστάτη των απανταχού ερωτευμένων συμπίπτει με το πρώτο ψυχοσάββατο. Μέχρι εδώ καλά. Και τί πιο καλύτερο θα σκεφθεί κάποιος, μια τέτοια φλογερή ημέρα να πέφτει Σάββατο , όπου ο κόσμος δεν εργάζεται και μπορεί ξένοιαστα να εορτάσει με τον έτερόν του ήμισυ  που μπορεί να το... έχει και σε εκτίμηση.
    Αλλά  πως να αποφύγεις  και  τους ενοχλητικούς συνειρμούς;
    Τελικά  μήπως ο έρωτας απεδήμησε  και  του βράζουμε στάρι; Μήπως δεν υπάρχει πλέον ο μεγάλος, ο πραγματικός έρωτας, ο αιώνιος, ο ανυπέρβλητος;
  Ή  μήπως σήμερα  λόγω ψυχοσάββατου να θυμηθούμε  τους παλιούς έρωτες  και να τους συγχωρήσουμε; Θα  μου πεις, εύκολο είναι; Εδώ σε θέλω κάβουρα. ΄Η  μήπως δεν αντέχουμε  τον έρωτα; Μήπως δεν μπορούμε να ερωτευτούμε  σε  τέτοιους καιρούς που μόνο ερωτικοί δεν είναι.
    Μνημόνιο .... ε  παρντόν.... μνημόσυνο ήθελα να πω.Μνημόσυνο λοιπόν στον έρωτα; Ή ο έρωτας μπορεί να μας κάνει να συγχωρήσουμε και να προχωρήσουμε παρακάτω, σε άλλον έρωτα;
    Ο καθένας ας πράξει κατά συνείδηση. 
   Και  για όσους  δεν άντεξαν τους  "ασεβείς" συνειρμούς συνιστούμε να  αλλάξουν σελίδα..... όχι μόνο στο διαδίκτυο αλλά και στη ζωή τους.