Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Όσιος Δαυίδ ο.... τολμηρός

   Μετά  τον "'Αγιο"  στη γραμμή και  ένας "Όσιος"
 
  Και πως να μην είναι  τολμηρός κάποιος  που αποφασίζει  να δραστηριοποιηθεί ακτοπλοϊκά στον Αργοσαρωνικό; Και μάλιστα  να ανοίξει και πάλι τη  γραμμή  Πειραιάς - Σουβάλα  μετά  το εγχείρημα της "Φαίδρας";  Ο  ανταγωνισμός είναι σκληρός και ανελέητος πολλές φορές. Γιατί δεν υπάρχουν μόνο  τα "καλά" Σαββατοκύριακα  οι μέρες  του καλοκαιριού και τα τριήμερα,  υπάρχει και η σκληρή καθημερινότητα  και ο "μουντός" χειμώνας.
   Όπως και να έχουν τα πράγματα ας ευχηθούμε όλα να πάνε καλά προς όφελος κυρίως των επιβατών.
   Όσο για  τον "Όσιο" να πούμε ότι μας έρχεται από το βορρά. Συγκεκριμένα από τον βόρειο Ευβοϊκό όπου συνέδεε  τα λιμάνια  της  Γλύφας και  του Αγιόκαμπου. Δηλαδή τη βόρεια Εύβοια με  την αντικρινή Μαγνησία. Η εταιρεία  του διαθέτει ένα ακόμα μεγαλύτερο και νεότερο πλοίο  την "Αμάλθεια".
 Ο "Όσιος  Δαυίδ" είναι ναυπηγημένος  το 2000. Δαιθέτει  μεγάλο γκαράζ αυτοκινήτων  για περίπου 100 αυτοκίνητα και άνετους χώρους στο σαλόνι  και τα καταστρώματά  του. Το όνομά  του το οφείλει  στο μεγάλο μοναστήρι - προσκύνημα  του Οσίου Δαυίδ  που βρίσκεται στη Βόρεια  Εύβοια.
  Ξεκινά  από  τις  14  Απριλίου  και όπως δημοσιεύει η εταιρεία  του θα πραγματοποιεί  τρία δρομολόγια  την ημέρα  προς Σουβάλα  με το πρώτο στις  06.15 το πρωί  από το λιμάνι  του Πειραιά.
                Εικόνες από τους χώρους  του πλοίου.