Τρίτη 16 Μαΐου 2017

π. Γεώργιος Πυρουνάκης. Ένας ελεύθερος άνθρωπος.

   Στις  4 Απριλίου του 2015 με τη βοήθεια  της Αθηνάς και της  Σοφίας  Πυρουνάκη πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης η παρουσίαση  του βιβλίου  της κ. Φωτεινής Οικονόμου  με τίτλο:" Η Θεολογία και το έργο ενός ελεύθερου ανθρώπου" Στην παρουσίαση του βιβλίου εκτός από τη συγγραφέα συνέβαλε  και ο Θεολόγος κ. Κλήμης Πυρουνάκης. Στην κατάμεστη αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης προβλήθηκαν  τότε πολλές φωτογραφίες από τη πολύπλευρη και πολυεπίπεδη δράση του π. Γεωργίου αλλά και οικογενειακές φωτογραφίες  που πρόσφεραν η Αθηνά και η Σοφία.

   Θυμηθήκαμε  σήμερα  αυτήν  την εκδήλωση, διότι σήμερα  συμπληρώνονται  29 χρόνια από την κοίμηση  του π.Γεωργίου. Και η μνημόνευσή του ή αν θέλετε  η θύμησή του έχει πολλά να μας πει  στις  ζοφερές  μέρες  που ζούμε. Κυρίως  το χαμόγελο, η προσφορά, η ανοιχτοσύνη, η ελπίδα και  η πίστη σε ένα καλύτερο κόσμο,  σε ένα καλύτερο αύριο  που θα χαρακτηρίζεται από  την αλληλοπεριχώρηση, τη συγκαταβατικότητα και τη συμφιλίωση όλων.

  Ο π. Γεώργιος υπήρξε  ένας  αγωνιστής, ένας κοινωνικός εργάτης, ένας  φωτισμένος Θεολόγος, ένας δάσκαλος, ένας σωστός  οικογενειάρχης, ένας πυρωμένος και αντισυμβατικός ιερέας. Μα πάνω από όλα υπήρξε ένας ελεύθερος άνθρωπος κι αυτό ήταν  που δεν μπορούσαν εύκολα να  του συγχωρήσουν  οι εξουσίες  της εποχής  του. 
  Στάθηκε δίπλα  στον φοιτητή, τον εργαζόμενο, το βιοπαλαιστή.
   Αγαπήθηκε  όσο λίγοι στο χώρο  του και φώτισε  με το ήθος και την πολιτεία  του γενιές  ανθρώπων.
   Ίσως αυτό να είναι και η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του.