Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Ευχαριστούμε Όσκαρ............

  Φωτογραφίες από την κ. Σαλώμη Μελισσάρη

   Μια βδομάδα μετά την τελευταία παράσταση τα συναισθήματα συνεχίζουν να είναι έντονα σε όλους μας. Μια παράσταση που σημάδεψε και ξάφνιασε όσους πρόλαβαν να τη δουν μια  που οι παραστάσεις ήταν περιορισμένες. Μόλις  τρεις.
   Η  Θεατρική Ομάδα Κυψέλης σε μια σύμπραξη παλαιών μελών και νεότερων της παρουσίασε ένα διαφορετικό έργο  που μιλά απευθείας  στην καρδιά  του θεατή. Κι αυτό γιατί μιλά  για την ίδια  τη ζωή, έτσι όπως τη ζει ο Όσκαρ  ένα δεκάχρονο αγόρι που ζει τις τελευταίες  του μέρες στο θάλαμο ενός νοσοκομείου, συντροφιά με μια εθελόντρια - γιαγιά  την κυρία Ρόουζ. Δώδεκα τελευταίες ημέρες που το παιχνίδι  που σκαρώνουν με τη γιαγιά τον οδηγούν κάθε μέρα να ζει δέκα χρόνια από τη ζωή του, να γίνεται έφηβος, να ερωτεύεται, να παντρεύεται, να ωριμάζει, να γερνάει, να την κοπάνάει από το νοσοκομείο ανήμερα Χριστούγεννα και τελικά να συμφιλιώνεται με τους γονείς  του, τους οποίους μισεί. Έτσι  ανακαλύπτει και  το Θεό, αφού προηγουμένως  του έχει στείλει πολλά γράμματα, μετά από παρότρυνση της γιαγιάς.
   Το παιχνίδι αλλά και το στοίχημα  της ζωής. Η ίδια η ζωή που θριαμβεύει και μετά  το θάνατο του Όσκαρ και αλλάζει τη ζωή της γιαγιάς Ρόουζ.

    Ευχαριστούμε θερμά όλους εκείνους  που κατέκλυσαν  το Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης ιδιαίτερα το Σάββατο και την Κυριακή. Όλους που χειροκρότησαν θερμά  τις ερμηνείες των τριών ερασιτεχνών ηθοποιών. Όλους εκείνους που στήριξαν την παράσταση με την προσωπική τους εργασία και την προσφορά  τους.


 Θερμές ευχαριστίες ιδιαίτερα:

·         Στο Δήμο Αίγινας και την ΚΕΔΑ για την παραχώρηση  της αίθουσας  του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης. 
         Στα καταστήματα επίπλων του κ. Χρήστου Τόγια για την παραχώρηση επίπλων  για την παράσταση.
·              Ευχαριστούμε  για την προβολή της παράστασης τα ηλεκτρονικά sites Aegina PortalAegina LightSaronic Magazine  καθώς και  τις κυρίες Μαίρη Κουκούλη και Αννίτα Λεούση Χαρτοφύλακα  για την προβολή μέσω των δικών τους σελίδων στο fb.
·            Για  την προσωπική τους εργασία  τους: κ. Γιάννη Μπέση και Γρηγόρη Λορέντζο, Άρτεμις Κοσμά.

 Τις κυρίες Νεκταρία Μπήτρου και Ματούλα Ρούσσου για  την κατασκευή του σκηνικού, τον κ. Ανέστη Κορνέζο για  τη  φωτογράφηση, τις μουσικές επιλογές και την εγγραφή της μουσικής, καθώς και την κ. Σαλώμη Μελισσάρη για τις φωτογραφίες της.


   Τέλος  να ευχηθούμε  στον κ. Παντελή Γκαρή, τον....Όσκαρ της παράστασης  καλή και ανέφελη θητεία.