Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Το Aegina Project γυρίζει σελίδα για την Αίγινα



    Αν κάποτε η Αίγινα γυρίσει σελίδα στους τομείς που όσοι ζούμε σε αυτό το νησί ταλαιπωρούμαστε από  την ατολμία, την αναβλητικότητα, την ασχετοσύνη και την αδεξιότητα των κατά καιρούς αυτοαποκαλουμένων σωτήρων της, η σελίδα αυτή θα έχει γυρίσει από νέους ανθρώπους που πιστοποιημένα αγαπούν το νησί. Από νέα παιδιά που αγωνιούν και αγωνίζονται, που ονειρεύονται και οραματίζονται. Από ανθρώπους που γνωρίζουν τι θησαυρούς έχει αυτός ο τόπος, από νέους επαγγελματίες, επιστήμονες, εργάτες και σπουδαστές που επιθυμούν να δώσουν μια νέα ώθηση στο νησί. Από ανθρώπους που πατώντας γερά στους ώμους της παράδοσης και του πολιτισμού του, χρησιμοποιούν τον  πιό σύγχρονο και εύληπτο τρόπο για την αξιοποίηση και προβολή της Αίγινας.

   Γράφουμε αυτές  τις αράδες γιατί με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδεχόμαστε έναν νέο ιστότοπο από μια δημιουργική ομάδα νέων. Το Aegina Project ένας σύγχρονος τουριστικός οδηγός, είναι λοιπόν  γεγονός  και είναι αποφασισμένο να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες στον επισκέπτη, τον παραθεριστή, το φίλο της Αίγινας.
    Συγχαίρουμε  τη δημιουργική ομάδα:  τιν Γιάννη Λαζάρου, την Τζένη Λαζάρου,την 'Ελενα Λεβεντοπούλου, το Συμεών Ταρπόβ, τη Μαριάνα Κρασανάκη.
Τους  ευχόμαστε πολύ και καλή δουλειά γιατί τους χρειαζόμαστε.

Αντιγράφουμε από  την πρώτη σελίδα  του Aegina Project: 
  Το Aegina Project δημιουργήθηκε από μια ομάδα νέων, στο σύνολο τους με καταγωγή από την Αίγινα. Όλη ομάδα γνωρίζει καλά όλες τις πτυχές του νησιού, και φυσικά αγαπά την ιστορία του, τη φυσική του ομορφιά και κυρίως όλα τα κρυμμένα του μυστικά.

    Το Aegina Project πέρασε από την ιδέα στην υλοποίηση σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Η ιδέα ήταν απλή, και αφορούσε την παρουσίαση των φυσικών τοπίων του νησιού της Αίγινας μέσα από τα Social Media. Η στήριξη του κοινού για το έργο μας ήταν μεγάλη, και μας οδήγησε στο να δημιουργήσουμε μια συνολική digital παρουσία του νησιού.

    Προσπαθώντας να καταγράψουμε όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν το νησί γνωστό και ιδιαίτερο, βρήκαμε πράγματα που δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Ανακαλύψαμε φυσικής ομορφιάς σημεία, κολυμπήσαμε σε παραλίεςφωτογραφίσαμε οικισμούς, περπατήσαμε σοκάκια, γνωρίσαμε όλη την παράδοση του νησιού και μάθαμε για την Αίγινα πράγματα που δεν είχαμε ποτέ συναντήσει.

    Η Αίγινα αποτελεί τη Βασίλισσα του Αργοσαρωνικού. Προσωνύμιο που απέκτησε εξαιτίας της μεγάλης ιστορίας της, της γεωγραφικής της θέσης, και πάνω από όλα το γεγονός ότι κατοικήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, από ανθρώπους με ισχυρό πνεύμα και ιδιαίτερη κουλτούρα.

    Με τη σειρά μας, θέλουμε να φέρουμε την Αίγινα και τη φιλοξενία της κοντά στο κοινό μας. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε σύγχρονο εργαλείο και φυσικά θα βρεθούμε κοντά στον επισκέπτη του νησιού.