Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Αρχιμ. Νεκτάριος Δαρδανός. Ο νέος πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας

   Το πρόσωπο καθρεφτίζει  την ψυχή του ανθρώπου. Το πρόσωπο φωτίζεται από  τις αρετές  της ψυχής και  γι' αυτό είναι ικανό να φωτίζει τους γύρω του αδελφούς. Και οι αρετές ποιούν ήθος. 
   Τα χαρίσματα που στην εκκλησιαστική γλώσσα και εμπειρία αποκαλούνται τάλαντα έρχονται να  συμπληρώσουν και να κτίσουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.
    Οι γνώσεις γίνονται εργαλείο και όχημα  για τη διακονία των αδελφών. Συστρατεύονται  στην υπηρεσία του συνανθρώπου και υπηρετούν τον άνθρωπο όπως μοναδικά έχουν δείξει οι μεγάλοι Καππαδόκες Πατέρες.

   Η εξέλιξη, η πρόοδος  και εν τέλει η άνοδος ενός ανθρώπου μόνο χαρά μπορεί να προκαλέσει στην οικογένεια του, στους οικείους, στους φίλους στον περίγυρό του.

   Ιδιαίτερα όταν αυτό το πρόσωπο το γνωρίζεις αρκετά χρόνια, από την εφηβική και νεανική ηλικία και έχεις αφουγκραστεί την αγωνία, έχεις παρακολουθήσει  τον αγώνα, έχεις ακούσει τον προβληματισμό, έχεις μετάσχει στη χαρά και στα σημαντικά της ζωής του, τότε η χαρά προκαλεί συγκίνηση.

Ο λόγος για τον αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Δαρδανό που ο Θεός ευλόγησε να τον συναντήσουμε στη ζωή μας σε χώρους γεμάτους χαρά, αγάπη, κόπο και ευλογία, όπως ήταν  οι Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις, ή η συμμετοχή σε  άλλες εκκλησιαστικές δράσεις.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών Αιγίνης Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ.κ. Εφραίμ διόρισε τον π. Νεκτάριο ως νέο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως σήμερα Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Σε μια καίρια διοικητική θέση η οποία διαχειρίζεται   πολλά εκκλησιαστικά θέματα της Μητροπολιτικής περιφερείας. Η θέση αυτή ήταν κενή από το 2001 με την εκλογή του Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. Εφραίμ ο οποίος ήταν πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μέχρι τότε.

Ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Δαρδανός ήταν μέχρι σήμερα Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτη. Έχει στο βιογραφικό του λαμπρές σπουδές. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, πτυχιούχος Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής άριστος γνώστης δύο ξένων γλωσσών (Αγγλικής και Ιταλικής) και αυτό το χρόνο ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές  στον Τομέα Εκκλησιαστικής Ιστορίας στο Ποντίφηκο Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο της Ρώμης.
Από το 2013 που εισήλθε στην τάξη των κληρικών έχει εργασθεί και διακονήσει την Εκκλησία και εκπροσωπήσει  την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας σε πολλά Συνέδρια Ποιμαντικής και Διοικητικής φύσεως.

Ο π. Νεκτάριος έχει ζήσει και ανατραφεί δίπλα σε άξιους λειτουργούς της Εκκλησίας, όπως είναι ο κατά σάρκα πατέρας του π. Ακίνδυνος, κάτω από την πνευματική καθοδήγηση του Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. Εφραίμ και  είναι μέτοχος  της μεγάλης εκκλησιαστικής παράδοσης της Ύδρας, έχει όλα τα εφόδια για να μπορέσει να  ανταποκριθεί με επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ευχόμαστε μια καλή και ευλογημένη πορεία.









Οι φωτογραφίες προέρχονται από τη προσωπική σελίδα στο Face book  του π. Ακινδύνου Δαρδανού.