Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Μια βραδιά γεμάτη από το λυρισμό της ποίησης του Οδυσσέα Ελύτη.

Με τον τίτλο  της βραδιάς  παρμένο από το "Σηματολόγιο"  του Οδυσσέα Ελύτη,  «Ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα»  οι φιλότεχνοι Αιγινήτες και μη παρακολούθησαν μια άρτια ποιητική βραδιά χθες Δευτέρα  27 Ιουλίου στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Α. Καψάλη.

 Η Αίγινα άλλωστε απετέλεσε τόπο στοχασμού και δημιουργίας για τον ποιητή, όταν περνούσε εδώ τα καλοκαίρια  του απολαμβάνοντας  παράλληλα και  τη συντροφιά  των Ν. Νικολάου και Γ. Μόραλη.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ.Μαίρη Κουκούλη κατόρθωσε να εξασφαλίσει μια εξαιρετική βραδιά για τους φιλότεχνους Αιγινήτες. Σε αγαστή συνεργασία με το «Σπίτι της Κύπρου» και  το «Ίδρυμα Ανδρέα Καψάλη»  ο λυρισμός  της ποίησης του Οδυσσέα  Ελύτη και οι μουσικές  του Γιώργου Κουρουπού  γέμισαν τη νύχτα στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος που από νωρίς  οι κερκίδες  του γέμισαν από θεατές.
Ο λυρισμός της ποίησης  του Οδυσσέα Ελύτη μέσα από τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού κυριάρχησαν και γλύκαναν  τις ψυχές  των θεατών.
Στους στίχους απήγγειλε  μοναδικά  η Ιουλίτα Ηλιοπούλου και απέδωσε τραγουδώντας ο σπουδαίος Τάσης Χριστογιαννόπουλος. Στο πιάνο ο εξαιρετικός Γιάννης Τσανακαλιώτης.
Η κ. Ιουλίτα Ηλιοπούλου και ο κ. Τάσης Χριστογιαννόπουλος απέδωσαν αποσπάσματα από τα έργα  του ποιητή: «Μικρό Ναυτίλο», «Τα Ρω του Έρωτα», «Ήλιος ο πρώτος», «Εν λευκώ», «Προσανατολισμοί» «Ελεγεία  της Οδύσσειας» «Σηματολόγιο»
Ανάμεσα  στους θεατές διακρίναμε το μουσικό κ. Γ. Κουρουπό ο οποίος υποκλίθηκε στο τέλος της εκδήλωσης, τη Διευθύντρια  του Φεστιβάλ Μουσικής κ. Ντόρα Μπακοπούλου, πολλοί εκπαιδευτικοί και άνθρωποι του πολιτισμού της Αίγινας, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νεκτάριος Λεούσης και Παναγιώτης Ηλίας και εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων της Αίγινας.