Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

"Ο σκληρόκαρδος γίγαντας" στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.

"Ο σκληρόκαρδος γίγαντας" του Όσκαρ Ουάιλντ, είναι ένα ιδιαίτερα αγαπημένο έργο το οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες  του 2ου Γυμνασίου έχουν παρουσιάσει πολλές φορές στο παρελθόν.

Σήμερα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, τελευταία ημέρα  πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, πολλοί μαθητές από όλες  τις τάξεις  του σχολείου παρουσίασαν το γνωστό παραμύθι  του Ιρλανδού συγγραφέα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
"Ο σκληρόκαρδος  γίγαντας" ή εγωιστής γίγαντας είναι μια συμβολική ιστορία και διαπραγματεύεται τον εγωισμό του ανθρώπου. Ο  άνθρωπος γίνεται σκληρός, αδίστακτος, μοναχικός, ακοινώνητος, απροσπέλαστος και νομίζει πως μόνος  του μπορεί να είναι ευτυχισμένος.

Την ευτυχία  την ανακαλύπτει ο  "γίγαντας" και τη ζει όταν αποφασίσει να μοιράσει τον κήπο του με  τα μικρά παιδιά, όταν αποφασίσει να ζήσει μαζί τους. Τότε φτάνει στο σημείο να παίξει μαζί τους, να γίνει και ο ίδιος παιδί. Τότε ο χειμώνας φεύγει από τον ΄κήπο  του και έρχεται η άνοιξη και σκορπά όμορφα δροσερά λουλούδια.
Ο  "γίγαντας" πεθαίνει ευτυχισμένος γιατί η καρδιά  του έχει μαλακώσει, έχει γλυκάνει, έχει γευτεί τον παράδεισο.
Με  το έργο αυτό οι μαθητές και οι μαθήτριες  του σχολείου θέλησαν να μεταδώσουν το μήνυμα  της εορτής των Χριστουγέννων στους συμμαθητές  τους.
Ακολούθησαν κάλαντα στα ελληνικά και στα γαλλικά και η εορτή ολοκληρώθηκε με  ζεστά κεράσματα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Τα παιδιά απόλαυσαν ζεστούς λουκουμάδες και σοκολάτα ρόφημα λίγο πριν φύγουν για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές  τους.