Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Ένα καινούργιο ξωκλήσι στην περιοχή της Κυψέλης.

Κατάλευκο μέσα στους αγρούς της Κυψέλης το νεόδμητο εκκλησάκι που οι κτήτορες του αφιέρωσαν στον Άγιο Ελευθέριο.  Το όμορφο αυτό κτίσμα βρίσκεται επί της οδού Γ. Λυκούρη, λίγο μετά  το 2ο Γυμνάσιο, καθώς προχωρούσε από την πλατεία της Κυψέλης προς  τον πεντάδρομο στα κτήματα της οικογένειας Μαρμαρινού.

Λευκό περιστοιχισμένο από μια πλακόστρωτη αυλή και ένα καλόγουστο ξύλινο υπόστεγο, άνοιξε σήμερα τις πόρτες  του για να υποδεχθεί το λειτουργό του π. Νεκτάριο και αρκετούς ενορίτες - προσκυνητές.
Πραγματικά αποτελεί ένα κόσμημα για την ενορία  της Κυψέλης και έχει κτιστεί στα κτήματα  του αείμνηστου αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Μαρμαρινού, του οποίου επιθυμία και όνειρο ήταν η ανοικοδόμηση αυτού του ναού στο σημείο όπου στα παιδικά του χρόνια είχε στήσει ένα αυτοσχέδιο ναΰδριο και προσευχόταν.

Σήμερα  στον νέο ναό τελέστηκε για πρώτη φορά  η Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο της ενορίας π. Νεκτάριο Κουκούλη, χωρίς ασφαλώς να έχουν γίνει τα θυρανοίξια κατά  την εκκλησιαστική τάξη και ο εγκαινιασμός  της Αγίας Τραπέζης από τον οικείο Μητροπολίτη, όπως ορίζεται από την εκκλησιαστική τάξη .
Ο ναός έχει μέγεθος ικανό για να χωρέσει αρκετούς προσκυνητές ενώ το εσωτερικό του είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο με ένα όμορφο ξύλινο τέμπλο και προσεγμένες βυζαντινές εικόνες.