Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

"Εσένα μόνο" η παράσταση που μίλησε στις καρδιές των θεατών.

Λες κι ανοίξαμε  το σπίτι για να υποδεχθούμε  τους καλεσμένους μας εκείνο το βράδυ! Λες και φορέσαμε τα καλά μας κι ετοιμάσαμε το δίσκο με τα καλύτερα σερβίτσια μας για  το τρατάρισμα!

Αυτή την εικόνα μετέδιδε  εκείνο το βράδυ η αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου στην τελευταία παράσταση  του 13ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας. Μια  παράσταση που συγκίνησε με την ανθρωπιά, την αλήθεια, την ειλικρίνεια  της.

Η ζωή της Ευγενείας ανάμεσα στο χθες και το σήμερα. Μια ζωή μεταξύ Αθήνας και Πάρου. Μια ζωή σε δύο επίπεδα. Μεταξύ αλήθειας και φαντασίας, μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου. Χαμένη στα μονοπάτια του μυαλού της η Ευγενία διηγείται, θυμώνει, αστειεύεται, χαίρεται, γελά, κλαίει, τραγουδά, χορεύει, τσακώνεται με τη μάνα  της, μαγειρεύει, κάνει καφέ, τηλεφωνεί και σχεδιάζει ένα ταξίδι στην Πάρο.

Η θυσία μιας ζωής, η αφιέρωση στη μάνα της, που της στέρησε τη χαρά της ζωής, την οικογένεια, τα παιδιά, τα ταξίδια, μια άλλη ζωή!!!

Η κ. Νένα Τρικοπούλου μαστόρισσα του τοπικού θεάτρου απογείωσε το ρόλο, όπως και πριν ένα χρόνο στην πρώτη παρουσίαση του στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης και έπαιξε με μαεστρία και τεχνική ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία χαρίζοντας απολαυστικές στιγμές αλλά και απλόχερη συγκίνηση. Δίπλα της η κ. Αρετή Κουκούμη, έμπειρη, συνεπής και αποτελεσματική στο ρόλο  της οικιακής βοηθού.

Μια παράσταση  που πραγματικά δεν πρόκειται να ξεχάσουμε! Πολλοί είπαν πως ήταν  το  ιδανικότερο κλείσιμο  του Φεστιβάλ. 
Ένα είναι σίγουρο πως εκείνη η βραδιά γλύκανε  στις ψυχές μας.

Ανάμεσα  στους θεατές ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, η πρόεδρος του Φεστιβάλ Φιστικιού κ. Μαριλένα Γιαννούλη, πολλοί εκπαιδευτικοί,  φίλοι και φανατικοί θεατές  του Φεστιβάλ.

13ο Φεστιβάλ Θεάτρου!
Κυριακή 13 Αυγούστου!
13η παράσταση!
Τι παιχνίδια παίζει αυτό το νούμερο! Εμείς όμως δεν το φοβηθήκαμε!!!
Φωτογραφίες: Ανέστης Κορνέζος. Περισσότερα σχόλια  και φωτογραφίες  για  την παράσταση στην προσωπική σελίδα  του κ. Ανέστη Κορνέζου στο Face book.