Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Το σκίτσο του Αιγινήτη Βαγγέλη Σοφικίτη για τη δολοφονία του Μ. Κατσουρή εντυπωσιάζει τα social media.


 

Τα  social media ανακάλυψαν τον Αιγινήτη Βαγγέλη Σοφικίτη εξαιτίας  του ευρηματικού και ευφάνταστου σκίτσου του για τη δολοφονία  του  29χρονου Μιχάλη Κατσουρή έξω από  την Opap  Arena  μετά από επίθεση που εξαπέλυσαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Μια από τις μεγαλύτερες on line εφημερίδες  το iefmerida  του έκανε ιδιαίτερο αφιέρωμα και  καταχώρηση προβάλλοντας το σκίτσο που ο δημιουργός είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό  @b.sof.art  

Το σκίτσο δείχνει πληγωμένο στο χέρι τον Μιχάλη να κρατά  το κασκόλ της αγαπημένης του ομάδας ΑΕΚ και από την άλλη άκρη ο δικέφαλος αετός να σηκώνει το Μιχάλη και να τον παίρνει μαζί του στον ουρανό.

Συγχαίρουμε  το Βαγγέλη Σοφικίτη, του οποίου δουλειά έχουμε θαυμάσει κατά καιρούς είτε στον προσωπικό του λογαριασμό είτε ακόμα και στην στάση  λεωφορείων στην περιοχή του Κοντού.

Με έντονο το μεταφυσικό στοιχείο στην τέχνη του ο Β. Σοφικίτης εντυπωσιάζει με το αρμονικό ταίριασμα της φόρμας  της Βυζαντινής τέχνης με το σήμερα. Τα σκίτσα του εντυπωσιακά, σύγχρονα επηρεασμένα από την τέχνη του δρόμου, μεταδίδουν ωστόσο ευαισθησία  και πολλά μηνύματα.

Ο Β. Σοφικίτης είναι απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής των σχολών ΑΚΤΟ  και ασχολείται επίσης με την παράδοση  στην Αίγινα ως μέλος των παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων στο Σύλλογο  Γυναικών Αίγινας, είτε στην βυζαντινή μουσική στην ενορία  της Παναγίτσας.