Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

"Όλα θα πάνε καλά" η καινούργια χριστουγεννιάτικη νουβέλα του Γ. Μπήτρου.

"Ο Βαγγέλης Βιδάλης μαζί με το γιο  του επιστρέφει στο νησί του μετά από χρόνια απουσίας. Μπροστά του ανοίγεται μια καινούργια ζωή σε έναν τόπο που είχε εγκαταλείψει βιαστικά για να ζήσει στην Αθήνα το όνειρό του. Ήθελε να ζήσει μακριά από καθετί που τον έπνιγε, τον έλεγχε, τον περιόριζε. Ποθούσε την ανωνυμία και μια ζωή που θα την καθορίζει ο ίδιος.
Κάπου τα κατάφερε.....

Η επιστροφή του μοιάζει μονόδρομος προκειμένου ο μικρός  γιος του να αλλάξει παραστάσεις, εικόνες, πρόσωπα και να ξεχάσει τη στιγμή της απώλειας και της φυγής της μάνας του....

Η καινούργια ζωή είναι δύσκολη.  Προσπαθεί να ορθοποδήσει και να  φροντίσει  το γιο του. Στη ζωή του μπαίνουν καινούργια πρόσωπα και συνήθειες. Οι παλαιοί του φίλοι και συμμαθητές τον αρνούνται και δεν τον δέχονται. Το ίδιο και το μικρό Πετρή που αναζητεί καινούργιους φίλους .....  Μέχρι που έρχεται η παραμονή των Χριστουγέννων και κατεβαίνουν όλα  τα παιδιά να πουν τα κάλαντα στο καράβι της γραμμής. Εκεί κάτι θα συμβεί... κάτι θα αλλάξει.... Άλλωστε ξημερώνουν Χριστούγεννα".


Πολλά τα πρόσωπα που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζωή πατέρα και γιου σε μια προσπάθεια ενσωμάτωσης σε μια κοινωνία που παραμένει κλειστή και φαινομενικά συντηρητική.  Η δασκάλα  του Πετρή, ο παπάς  του νησιού, ο καπετάνιος  του πλοίου "Άρτεμις", ο μοναδικός φίλος του Βαγγέλη, η συμμαθήτρια του Πετρή.

Άλλη μια χριστουγεννιάτικη ιστορία προστίθεται αυτές  τις μέρες στο ράφι του βιβλιοπωλείου "Λυχνάρι" και μας μεταφέρει στον κόσμο των αληθινών, εσωτερικών και ουσιαστικών Χριστουγέννων.
Εξώφυλλο: Το έργο "Αντίο" της εικαστικού Ιωάννας Καφίδα.

Αποκλειστική διάθεση: Βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι".