Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Η τελευταία εκδήλωση της Κ.Ε.Δ.Α. και η τιμή προς τους εθελοντές των εκδηλώσεων.

Συγκινησιακά φορτισμένη η τελευταία εκδήλωση της Κ.Ε.Δ.Α. χθες Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στην αίθουσα  του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας στην εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών των εκδηλώσεων που οργάνωσε η επιχείρηση το προηγούμενο καλοκαίρι.

 Δεν έλειψαν οι απολογιστικοί τόνοι καθώς η εκδήλωση αυτή  βασικά ήταν και η τελευταία όχι μόνο του προγράμματος των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων αλλά και της ΚΕΔΑ ως επιχείρησης του Δήμου Αίγινας, αφού όλες οι παρόμοιες επιχειρήσεις όλων των Δήμων της Ελλάδας, κλείνουν μετά από απόφαση  της Κυβέρνησης.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Φεστιβάλ Φιστικιού κ. Μαριλένα Γιαννούλη η οποία ευχαρίστησε τους δεκάδες εθελοντές για την ανιδιοτελή προσφορά  τους σε όλες τις εκδηλώσεις  της επιχείρησης εστιάζοντας στα τρία τελευταία χρόνια που ήταν πρόεδρος του Φ. Φιστικιού. Παράλληλα εξέφρασε και την αγωνία της και τον προβληματισμό της για τη συνέχεια και το μέλλον των πολιτιστικών εκδηλώσεων που κάλυπτε η ΚΕΔΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η τοποθέτηση  του Προέδρου της ΚΕΔΑ κ. Νίκου Πτερούδη ο οποίος στην αρχή της σύντομης ομιλίας του παρομοίασε  τον εαυτό του με τον τελευταίο πρόεδρο της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσώφ. Ο κ. Πτερούδης με τον χαρακτηριστικό του τρόπο διετύπωσε πολλά ερωτηματικά για το σκεπτικό της απόφασης να κλείσουν οι Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα και ευχήθηκε να υπάρξει μια άξια διάδοχη κατάσταση.

Η κ. Μαριλένα Γιαννούλη προσκάλεσε τον κ. Γ. Μπήτρο να χαιρετήσει την εκδήλωση ως το μακροβιότερο μέλος της ΚΕΔΑ από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η επιχείρηση και ως υπεύθυνου του Φεστιβάλ Θεάτρου. Ο κ. Μπήτρος ευχαρίστησε όλες  τις διοικήσεις του Δήμου για την επιλογή προς το πρόσωπο του και αναφέρθηκε στα όσα η ΚΕΔΑ κατόρθωσε να κάνει όλα αυτά τα χρόνια, την κληρονομιά που αφήνει και τις παρακαταθήκες, αλλά εξέφρασε και την πικρία ότι δεν κατόρθωσε να ιδρύσει ένα Μουσείο Φιστικιάς κάτι για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος.

Ακολούθησε χαλαρή συζήτηση γύρω από το μπουφέ με κυρίαρχο θέμα στις συζητήσεις το μέλλον των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Σε όλους μοιράστηκε από ένα γούρι για το καλό του νέου χρόνου.

Παραβρέθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Φίλων του Φεστιβάλ Φιστικιού, μέλη της Ομάδας Γαστρονομίας και ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Μαρίνος.