Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ξενάγηση και περιήγηση στις πλαγιές και στα μνημεία της Παλαιάς Χώρας για τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αίγινας.

Όμορφη επιλογή για τους μαθητές  της Β΄τάξης του 2ου Γυμνασίου για την τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές  του Πάσχα, να επισκεφθούν την μεσαιωνική καστροπολιτεία  της Παλαιάς Χώρας σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου.

Η προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια  του μαθήματος της Μεσαιωνικής Ιστορίας και των Θρησκευτικών διήρκεσε δυόμιση ώρες στη διάρκεια των οποίων οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν και περιηγήθηκαν στο  λόφο στα ξωκλήσια , στο κάστρο και στις ομορφιές της Π. Χώρας από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Γ. Μπήτρο. Συνόδευσαν οι  φιλόλογοι καθηγητές κ. Ρόδη Λεμονιά και Βασιλειάδης Αλέξης.

Οι μαθητές στάθμευσαν στην Επισκοπή, στον Άγιο Γεώργιο τον Καθολικό, στο κάστρο και στον δίδυμο ναό του Αγίου Γεωργίου και Αγίου Δημητρίου, στην Αγία Κυριακή, στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο και στην Μεταμόρφωση.

Παράλληλα γνώρισαν και περπάτησαν στο μονοπάτο "7" και έλαβαν πολλές πληροφορίες για την ιστορία  του τόπου, τους Αγίους, τις επιδρομές, τις καθημερινές συνήθειες αλλά  και την υποχρέωση όλων - των σημερινών Αιγινητών - για τη διάσωση αυτού του μνημείου.
Ευχαριστούμε πολύ το νέο φύλακα  των Βυζαντινών μνημείων της Αίγινας κ. Απόστολο Λέκκα ο οποίος μας συνόδευσε σε όλη τη διάρκεια  της επίσκεψης και του ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του.