Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Το "REUNION" συνεχίζεται από τη Θεατρική Ομάδα Κυψέλης.

Μετά το πρώτο Σαββατοκύριακο που σημείωσε μεγάλη προσέλευση θεατών, η Θεατρική Ομάδα Κυψέλης συνεχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο τις προγραμματισμένες παραστάσεις της στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης. Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 20.30 μ.μ.

Για κρατήσεις θέσεων - λόγω περιορισμένων θέσεων - μπορείτε να απευθύνεστε στα μέλη της Ομάδας στο Face book.
Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Λίγα  λόγια  για την υπόθεση  του έργου:

 

Μια  παρέα  τεσσάρων γυναικών παίζει τη  μπιρίμπα  τους. Και οι τέσσερεις υπήρξαν μέλη της Θεατρικής Ομάδας  του σχολείου τους. Και οι τέσσερεις από διαφορετικές  τάξεις (ηλικίες)  και με διαφορετική προσωπικότητα. Στην ίδια ομάδα υπήρχαν  κατά καιρούς πολλά μέλη.

Η Ομάδα έχει καιρό να βρεθεί παρά  το γεγονός ότι ανέβαζε έργα και μετά την αποφοίτηση από το σχολείο.  Λίγο ο covid λίγο οι δουλειές και ο δρόμος που πήρε ο καθένας στη ζωή του, η ομάδα  έχει μικρύνει και κάποια μέλη έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.

Στην παρέα  πέφτει η ιδέα  του reunion  κυρίως από τον Λουκά,  ο οποίος  απεγνωσμένα παρακαλεί να ξαναγυρίσει στην αγκαλιά  της Γιούλης και  για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί κάθε μέσο. Ο ίδιος είναι ένας τεμπελάκος  που βρίσκει τρόπους να επιβιώνει, πολλές φορές αρκετά περίεργους. Η ζωή του είναι σχεδόν ένα μυθιστόρημα. Μετά από έναν μεγάλο κύκλο που έχει κάνει, και αφού ξεγέλασε πολλές θέλει να ξαναγυρίσει στα σίγουρα….. στη Γιούλη.

 Τελικά η ιδέα για ένα  reunion  αρέσει! Ο καθένας από την παλιά παρέα κάνει όνειρα για τη βραδιά του reunion! Κάπως έτσι αρχίζουν οι προετοιμασίες.

Όμως τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά…. Το κουδούνι του σπιτιού της Γιούλης, όπου λαμβάνει χώρα η συνάντηση κτυπά αρκετές φορές και κρύβει πολλές εκπλήξεις….   Λουλούδια, γλυκά,  μηνύματα, βιντεάκια, κάρτες και ένα… βάζο έχουν την τιμητική τους. Ακόμα και η περιπτερού της γειτονιάς !!!

Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις άλλους περιμένουν κι άλλοι εμφανίζονται κρύβοντας πολλές εκπλήξεις…..  Η βραδιά  όμως του reunion  πρόκειται να είναι επεισοδιακή καθώς αντί για τα αναμενόμενα πρόσωπα εμφανίζονται κάποια άλλα …. Άσχετα προκειμένου να ξεκαθαρίσουν παλιούς λογαριασμούς με το Λουκά…………    και κάπου στο βάθος αχνοφαίνεται διακριτικά η  μοναξιά  και η απελπισία όλων αυτών των προσώπων, που αποζητούν την επικοινωνία, τη συντροφικότητα και την επιβεβαίωση! 

 Παίζουν :Δήμητρα Πιτσιλού. -  Μαρία Θεοδωράκου -  Αρετή Κουκούμη - Μαρία Λυκούρη-   Στουραϊτη Αγγελική - Ηλίας Θωμάς - Μποτσιβάλης Γιώργος - Χρυσοχόου Ελένη - Παλαμιδοπούλου Ειρήνη - Στουραϊτη Αγγελική - Τζώνη Ρία

 Σενάριο – σκηνοθεσία: Γιώργος Μπήτρος.  - Επιλογή μουσικής: Ανέστης Κορνέζος - Χρώματα σκηνικού: Νεκταρία Μπήτρου. - Επιμέλεια  αφίσας :  Ματούλα  Ρούσου.

Φωτογραφίες: ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΟΡΝΕΖΟΣ - ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΝΑΔΗ