Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Πρώτο βραβείο για τον κ. Πούντο Φώτη στην Έξποτροφ 2017

 
 Ανάμεσα σε 300 εκθέτες από όλη την Ελλάδα με ιδιαίτερα προϊόντα από την παραγωγή κάθε  τόπου ο Αιγινήτης κ. Φώτης Πούντος απέσπασε  το πρώτο βραβείο στην έκθεση της "Εξποτροφ"  που πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες. Το κοινό - οι επισκέπτες  της έκθεσης - με ψηφοφορία ανέδειξαν τη φυστιπραλίνα  του Φώτη στην πρώτη θέση. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμμένος επαγγελματίας συμμετέχει  στην έκθεση αυτή. Και πέρσι είχε διακριθεί όπως επίσης το φετινό βραβείο είναι το δεύτερο κατά  σειρά, μετά  το ανάλογο που του απέδωσε πέρσι το "Αθηνόραμα".
  Ο κ. Πούντος μοιράστηκε  το ίδιο περίπτερο της έκθεσης με την κ. Σωζία  Μαρτή από  το γνωστό  εστιατόριο "Νώντας" της Πέρδικας, η οποία παρουσίασε το pesto φιστικιού.
Η τιμή είναι μεγάλη αλλά  και η προβολή της Αίγινας ανάλογη.
   Η έκθεση "Εξποτροφ" παρουσιάζει γεύσεις και ποιοτικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα που στηρίζονται  στην τοπική παραγωγή κάθε τόπου.
   Το μεγάλο κέρδος όμως από αυτές  τις διακρίσεις είναι ότι δικαιώνονται οι επιλογές, ο κόπος, η δουλειά  των νέων ανθρώπων του νησιού που τολμούν να επιχειρούν στον τόπο τους, να δημιουργούν με μεράκι και φαντασία, να ανοίγονται σε νέα  πρότζεκτ, να σχεδιάζουν, να οραματίζονται και εν τέλει να γίνονται πρότυπα  για  αυτούς που ακολουθούν.
   Ιδιαίτερα ο κ. Φώτης Πούντος  θα μπορούσε να παραμείνει ένας απλός φούρναρης, κληρονομώντας  τη βαριά οικογενειακή παράδοση. Ως  νέος άνθρωπος και επιχειρηματίας αποφάσισε να μην παραμείνει στα ίδια, να μην αρκεστεί στα  δεδομένα. Σπούδασε την τέχνη του. Θέλησε να κάνει σωστή διαχείριση του ονόματός του και να προωθήσει  τη δουλειά. Κοίταξε μπροστά. Και  δικαιώθηκε.
  Από την Κυψέλη δραστηριοποιείται και στην  πόλη της Αίγινας. Διοργανώνει catering για εκδηλώσεις, συμμετείχε στα σεμινάρια μαγειρικής στο "Κάππος Έτσι" και τα δύο τελευταία χρόνια διδάσκει στα ΙΕΚ  της Αίγινας.
   Τα  τελευταία επίσης χρόνια έχει έντονη παρουσία σε εκθέσεις τροφίμων που γίνονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Το μυστικό όμως της επιτυχίας  του δεν είναι  μόνο η προσήλωση στη δουλειά  του, η εργατικότητα και η φαντασία, το χαμόγελο και οι καλοί τρόποι στην καθημερινότητα και στις συναλλαγές του, όσο  το πνεύμα συνεργασίας που τον χαρακτηρίζει και η συλλογική δουλειά  του με συναδέλφους του όπως τον κ. Δημήτρη Κάππο  τον κ. Παναγιώτη Μπέση και άλλους.
   Ας  ευχηθούμε  το παράδειγμά του να μιμηθούν και άλλοι νέοι επαγγελματίες.
   Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον κ. Δημήτρη Κάππο.