Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Το ποδαρικό του "Άρτεμις" στις Δυτικές Κυκλάδες.

   Με παραδοσιακά όργανα, βιολιά και κάλαντα, γλυκά και λουλούδια υποδέχθηκαν στη Σίφνο και στα άλλα  νησιά  των Δυτικών Κυκλάδων το πλοίο που καθημερινά και αψηφώντας τον καιρό  τους συνδέει με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη.
   Το γνωστό μας "'Αρτεμις", το πλοίο  που για χρόνια εξυπηρέτησε τη γραμμή του Αργοσαρωνικού και από το 2009 έχει δρομολογηθεί στην άγονη γραμμή των Κυκλάδων έκανε ποδαρικό σε πολλά  νησιά  των Δυτικών Κυκλάδων
   .Ήταν το πρώτο πλοίο που έδεσε στο λιμάνι αυτών των νησιών με την ανατολή του 2017.
  Και οι νησιώτες και οι τοπικές αρχές  το υποδέχθηκαν έτσι ακριβώς όπως αισθάνονται, εκφράζοντας  τις ευχαριστίες  τους προς  τον πλοίαρχο κ.Περιστεράκη, τους αξιωματικούς και  το πλήρωμα για  τις υπηρεσίες που τους προσφέρουν ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες  που τα μεγάλη ή ταχύπλοα πλοία της γραμμής δεν ταξιδεύουν.

   Οι άνθρωποι αυτοί δεμένοι με τα πλοία τους και τα πληρώματά  τους βλέπουν  πολλές φορές  το καράβι ως "άγγελο εξ ουρανού" όταν με  αυτό επιτυγχάνεται η σύνδεση και η επαφή με τον έξω κόσμο, έρχεται η τροφοδοσία, το ταχυδρομείο, τα καύσιμα, τα φάρμακα, ο γιατρός, ή κάποιος ξενιτεμένος συγγενής.

 Ας  ευχηθούμε καλά ταξίδια  στο γνώριμό μας "'Αρτεμις" και το πλήρωμά  του πάντα άξιο στη σημαντική αυτή αποστολή που επιτελεί.


Οι φωτογραφίες προέρχονται από  το site ellinikiaktoploia.gr