Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Μια ξεχωριστή τιμή για τον Αιγινήτη Υποπλοίαρχο του Λ.Σ. κ. Φραγκούλη Αργύρη.                      Δελτίο τύπου από  τον Αρχιπλοίαρχο Λ. Σ. κ. Δημοσθένη Παπαλεονάρδο


Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 στην ετήσια εκδήλωση της Λέσχης Λ.Σ για τη κοπή της βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα σε μια λαμπρή τελετή παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Παν. Κουρουμπλή, του Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Νεκ. Σαντορινιού, Αρχηγού Λ.Σ Αντιναυάρχου ΛΣ Ράπτη Σταμ., Υπαρχηγών Λ Σ, Ανωτάτων Αξωματικών, των εν ενεργεία και αποστρατεία Αξιωματικών, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, αναγορεύτηκαν ως επίτιμα μέλη της Λέσχης Λ.Σ η Διευθύντρια του Ναυτικού Μουσείου κ. Αναστασία Παλούμπη - Αναγνωστοπούλου, ο Λεωνίδας Εμπερίκος- Ευγενίδης ,Πρόεδρος του Ευγενιδείου Ιδρύματος και οι αδελφοί πλοιοκτήτες Αθανάσιος και Παναγιώτης Λασκαρίδης για τη προσφορά τους στο Λ. Σ. Επίσης τιμήθηκε ο Αρχηγός Λ Σ καθώς και τα στελέχη ΛΣ τα οποία με γενναιότητα, αυτοθυσία και ζήλο διακρίθηκαν σε σημαντικές επιχειρήσεις του Σώματος. Ανάμεσα στους βραβευθέντες τιμήθηκε ο Αιγινήτης Υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος κ. Φραγκούλης Αργύριος, ο οποίος ως κυβερνήτης του Περιπολικού Ανοικτής Θαλάσσης 080 μαζί με το πλήρωμα του κατά τη διάρκεια των περιπολιών στο Ανατολικό Αιγαίο το έτος 2016 διέσωσε 7607 πρόσφυγες ενώ κατά το έτος 2015 περίπου 3700. Η γενναιότητα, ο ζήλος και η αποφασιστικότητα του καθώς και το ήθος του τιμηθέντος Αξιωματικού τον έχουν αναδείξει ως έναν από τους άξιους και ικανούς κυβερνήτες στο Λ.Σ. Ο Υποπλοίαρχος Λ. Σ. Φραγκούλης Αργύριος κατάγεται από τη Πέρδικα, σπούδασε στην Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εισήχθη στο ΛΣ το 2006. Η βράβευση του τιμά το νησί μας και την οικογένεια του.
  Παρόντες και  ιδιαίτερα συγκινημένοι κατά  την τελετή οι γονείς  του κ. Φραγκούλη, ο πατέρας του Ιωάννης  επί πολλά χρόνια άνθρωπος  της θάλασσας, και η μητέρα η κ. Σωζία που υπηρετεί υποδειγματικά και με αφοσίωση επί πολλές δεκαετίες ως δασκάλα και Διευθύντρια στο Δημοτικό Σχολείο Πέρδικας.