Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

"Η Ιωάννα των Θεοφανείων" μια ιστορία για τα Φώτα.

  Η "Ιωάννα των Θεοφανείων" κυκλοφορεί από  τις εκτυπώσεις  "Γραφή" και  το βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι".   Πρόκειται  γαι την ιστορία  της Ιωάννας η οποία  συμμετέχει  στην τελετή του αγιασμού των υδάτων  του Πειραιά  τα  Θεοφάνεια  του 2015. Ανάμεσα  στους επισήμους και εκείνη μια απλή γυναίκα αλλά  βασική συνεργάτης  του  πατρός Θεοδώρου ο οποίος  επιμελείται  της  τελετής  στην οποία παρίσταται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
   Η  Ιωάννα  με "ναυτικό" παρελθόν  στα πλοία  της ποντοπόρου ναυτιλίας με  ειδικότητα ασυρματίστριας, βιώνει  την απώλεια  του συζύγου της  και προσπαθεί να  αντιμετωπίσει  τη μοναξιά  της σερφάροντας  στο facebook, μέχρι  που συναντά τον Αλέξη Τσίπρα πάνω στην εξέδρα  της τελετής των Θεοφανείων στον Πειραιά.
   Το  διήγημα  που βρίσκεται διατίθεται από τα  βιβλιοπωλεία "Λυχνάρι" και "Φλώρα"  επιμελήθηκε  φιλολογικά η κ.Προνόη Θεολογίδου. Την επιμέλεια  του εξώφυλλου έκανε η κ. Νεκταρία Μπήτρου. 
   Η "Ιωάννα των Θεοφανείων" είναι  το έκτο κατά σειρά χριτουγεννιάτικο διήγημα του Γ. Μπήτρου.Προηγήθηκαν  τα διηγήματα: "Δύο παρά είκοσι", "Χαρά Θεού", "Χρυσαφένια", "Μαίρη Christmas" και η "Μπιρμπίλω"