Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Η Αίγινα αποχαιρετά τον πρώην Δήμαρχο Γεώργιο Τζίτζη

                                              Αναδημοσίευση  από  το Saronic magazine.gr

        Φωτογραφίες  από  το προσωπικό  αρχείο του κ.Φίλιππου  Τζίτζη  στη σελίδα  του στο Fb

Το  ξημέρωμα της  σημερινής  ημέρας   βρήκε  την  Αίγινα  να  μετρά  την απώλεια  ενός σημαντικού ανθρώπου  του πρώην  Δημάρχου Γεώργιου  Τζίτζη.

Ενός ανθρώπου με  μεγάλη  προσφορά  και βαριά παρουσία  στα  τοπικά  πολιτικά  θέματα. Υπήρξε  κορυφαίο στέλεχος  της   δεξιάς παράταξης  στο νησί και έδωσε  πολλούς και καίριους αγώνες  στις δεκαετίες  που προηγήθηκαν κυρίως όμως  στη  δεκαετία του 1980 όταν και εξελέγη  και διετέλεσε  Δήμαρχος Αίγινας  από το 1986 έως το 1990. Από την θέση του προέδρου  της  Τοπικής  Οργάνωσης  της Νέας  Δημοκρατίας  (1984 -85) ανέπτυξε  σχέσεις συνεργασίας με  κορυφαία  στελέχη του κόμματος όπως  αείμνηστος  Κων/νος Μητσοτάκης  το οποίον υποδέχθηκε στην ιστορική επίσκεψη του στην Αίγινα  το 1988.  Αναφέρεται  από  τον τύπο της εποχής  ότι ο κόσμος που είχε  κατέβει  στην παραλία της Αίγινας υπολογιζόταν στους  3000.

Συνεργάτης και καλός φίλος του αείμνηστου  βουλευτού και υφυπουργού  Γεώργιου Καλού, των βουλευτών Γ. Μελά Κ. Στεφανόπουλου και άλλων. Ιδιαίτερη  φιλία  συνέδεε  τον Γεώργιο Τζίτζη  με  τον Γεώργιο  Καλό, τον οποίο  και  υποδέχθηκε, συνόδευσε   στην Αίγινα, στο  Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης  τον Οκτώβριο του 2010,  στην πρώτη παρουσίαση των βιβλίων  του Γ. Καλού στην Αίγινα.

Συνεργάστηκε  άψογα  με την Εκκλησία και ανέπτυξε  πνευματικούς  δεσμούς  με  τον  πρώην Μητροπολίτη Ύδρας κυρό Ιερόθεο. Η συνεργασία  του ήταν επίσης  άψογη  και με  φορείς  και Συλλόγους  της  Αίγινας.

Ο  Γεώργιος Τζίτζης  άριστος οικογενειάρχης, ιδιαίτερα  αγαπητός  στην  τοπική  κοινωνία, έντιμος, σοβαρός, ευγενής, αθόρυβος  εργάτης, άνθρωπος  της προσφοράς  προσηλωμένος  στους  αγώνες  για  την ευημερία και την πρόοδο του τόπου έδωσε τις δικές του μάχες πάντα  με γνώμονα  το συμφέρον  του νησιού.  Η  παρουσία  και η προσφορά του στα κοινά τον αξίωσε  να απολαύσει  την  αναγνώριση  των κόπων του και την καθολική  αποδοχή από τους πολίτες  της Αίγινας. Ιδιαίτερη  χαρά και ικανοποίηση αισθανόταν  με την πρόοδο των παιδιών του και ιδιαίτερα  του γιού  του  Φίλιππου  που ακολούθησε  τα βήματά  του και από  νωρίς κατέβηκε  στον τοπικό πολιτικό  στίβο.  Πάντα  στο πλευρό του  γιού του να τον στηρίζει  στις επιλογές του να  τον καθοδηγεί με  την πλούσια πολιτική  του πείρα.

Η  κληρονομιά και οι πολιτικές  παρακαταθήκες  που αφήνει είναι ικανές  να εμπνεύσουν τους νεότερους  και να μελετηθούν από  τους ανθρώπους που ασχολούνται  με  τα κοινά.

Ο υιός του Φίλιππος Τζίτζης  Δημοτικός  Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας στις προηγούμενες  Δημοτικές εκλογές, συνεχίζει  την οικογενειακή παράδοση, έχοντας  στη  φαρέτρα  του  την μεγάλη  πνευματική κληρονομιά του πατέρα του.

Το  Saronic magazine εκφράζει  τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια  του Γεωργίου Τζίτζη.