Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Νέα ταξίδια για τη "Νεφέλη" στη Ισημερινή Γουινέα.


Η φωτογραφία και  τα στοιχεία  που παραθέτουμε προέρχονται από  τον κ. Γιώργο Γκιβίση που τα δημοσίευσε  στη σελίδα  του κ. Παντελή Φύσσα  στο face book


H  "Νεφέλη"  σε νέους προορισμούς. Έχοντας αφήσει  πίσω της  τη Βενεζουέλα όπου ήταν δρομολογημένη τα τελευταία χρόνια μετά το 2012  που έφυγε  από τον Αργοσαρωνικό, τώρα ταξιδεύει  στο νησί  Malabo  της  Ισημερινής   Γουινέας στην Κεντρική Αφρική. Πριν δύο χρόνια το πλοίο αγόρασε η νέα εταιρεία  του και το είχε ακινητοποιημένο  για 20 μήνες  στο Las Palmas.

Η  "Νεφέλη" πλέον με  το τέταρτο όνομα  της ως  San Valentin 3 ξεκινά  μια καινούργια καριέρα.

Σήμερα φρέσκια,  βαμμένη όμορφα και ετοιμοπόλεμη μετά τη συντήρηση της ξεκινά νέα  ταξίδια, νέες περιπέτειες  σε ένα νησί που ήδη βρίσκονται παλαιοί φίλοι η ανταγωνιστές  της  (όπως θέλετε πείτε το) από το Σαρωνικό. Ο "Αίας" και ο "Οδυσσέας". Μικρός  που είναι ο κόσμος!!!!

Πάντως αυτό το πλοίο ίσως να έχει και μια μοναδικότητα. Πέρα από την αγάπη που του έδειξαν όλοι οι κάτοικοι  των νησιών του Σαρωνικού τα χρόνια  που δούλεψε στη  γραμμή, είναι και ένα πλοίο που έχει διασχίσει όλες  τις θάλασσες  του κόσμου. Ξεκίνησε από  την Κορέα, ήρθε  στην Ελλάδα, πέρασε όλη τη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό και έφθασε  στην Κεντρική Αμερική και τώρα κατέβηκε στην Αφρική.

Οι μνήμες από τα ταξίδια  του, οι στιγμές  που μας χάρισε, οι εντυπώσεις του θα μας συντροφεύουν. Το αναπολούμε αρκετές φορές  και του ευχόμαστε  καλά  και ήρεμα  ταξίδια στη νέα  του γραμμή.