Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Νέα εποχή για τη Δημόσια Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη Αίγινας - άρθρο στην "Καθημερινή"

  Στη  σελίδα   της  'Καθημερινής"  με  τίτλο "Αθηναϊκά  Plus"  η φίλη της  Αίγινας κ. Μαργαρίτα  Πουρνάρα φανερά  ικανοποιημένη αφιερώνει  το σημερινό της άρθρο στη  Δημόσια  Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη Αίγινας με  αφορμή  τον ορισμό  του νέου Εφορευτικού Συμβουλίου της  από  το Υπουργείο Παιδείας.

Η κ. Πουρνάρα  όπως μπορεί  κανείς να διαβάσει  στο άρθρο  αναφέρεται στο ρόλο των Δημόσιων Βιβλιοθηκών  στη διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων  ιδιαίτερα  στις δύσκολες δεκαετίες  του 20 ου αιώνα και στη συνέχεια  υπογραμμίζει τη βαριά  ιστορία  της Βιβλιοθήκης  που μπορεί να ιδρύθηκε  το 1948  αλλά  είναι  φυσική συνέχεια  της πρώτης  Βιβλιοθήκης  που ίδρυσε  ο Ιωάννης  Καποδίστριας  στην Αίγινα.
Το άρθρο  κάνει λόγο  για την έκτακτη  οικονομική επιχορήγηση  της  Βιβλιοθήκης  από το Υπουργείο Παιδείας  και στα σχέδια  για  την αναβάθμιση  της λειτουργίας  της από  το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Ιστορικό - Βυζαντινολόγο κ. Γεώργιο Καλόφωνο, τη ψηφιοποίηση  των αρχείων και των καταλόγων της και τέλος  τη μετεγκατάστασή της  στο Εϋνάρδειο κτίριο.

Μια  πολύ καλή δημοσίευση  για  την Αίγινα  που παραμένει κέντρο  πολιτισμού  και επιθυμεί μέσα από τη σύγχρονη λειτουργία   της  Βιβλιοθήκης  να συμβάλει στην καλλιέργεια  των γραμμάτων και των τεχνών.