Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Fistiki Fest4.... η έναρξη

  Η φετινή έναρξη της γιορτής της Φυστικιάς έκανε τη διαφορά. Σε κείμενο και σκηνοθεσία του ηθοποιού Βασίλη Βασιλάκη παρουσιάστηκε ένα θεατρικό δρώμενο στην εξέδρα της παλαιάς προβλήτας. Μπορεί να περίμεναν κάποιοι την γνωστή παρέλαση της συγκομιδής που είχαν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να απολαμβάνουν καθήμενοι από τα παραλιακά καφέ, ωστόσο ο ενημερωμένος κόσμος που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από την εξέδρα απήλαυσε ένα δροσερό καλοκαιρινό και κυρίως νεανικό θέαμα πλημμυρισμένο από ζωντάνια, κέφι, χαρά, εορταστική διάθεση, γεμάτο χιούμορ και μουσική.
   Η υπόθεση του δρώμενου αναφερόταν στον ερχομό της φυστικιάς στη γη του Αιακού, στις περιπέτειές της στο νησί μα κυρίως στη διαδικασία του κλαδέματος, της καλλιέργειας και της συγκομιδής.
   Παιδιά από την Αίγινα διαφόρων ηλικιών μέλη θεατρικών ομάδων, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, έχοντας δουλέψει αρκετά για βδομάδες πριν την έναρξη. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσφορά τους. Ένα γενναίο μπράβο στο δημιουργό και δάσκαλό τους Βασίλη Βασιλάκη, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του και τα παλαιά "Φυστικοκαμώματα" που είχαν παρουσιαστεί στο "F.F 2" με τρελή επιτυχία στο σινέ - Άνεσις.
 Οι φωτογραφίες από την κ. Ειρήνη Κουνάδη και κ. Ανέστη Κορνέζο τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση.