Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ο αρχιεπίσκοπος προτιμά το Ναύπλιο από την Αίγινα;



    Με χθεσινή απόφασή της η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώνει τη διοργάνωση διημερίδας το Μάιο, αφιερωμένης στον Ιωάννη Καποδίστρια σε Αθήνα και Ναύπλιο. Παραθέτουμε απόσπασμα της απόφασης:
   "Επίσης, αποφασίσθηκε η συνδιοργάνωση διημερίδος με το Υπουργείο Εξωτερικών για τον Ιωάννη Καποδίστρια, με τίτλο «Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως πρότυπο πολιτικού ηγέτου».
Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 31 Μαΐου, με εισηγήσεις σχετικές προς το πρόσωπο και την προσφορά του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, και στο Ναύπλιο, την Κυριακή 1 Ιουνίου, με Συνοδική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση, καθώς και καταληκτήρια ομιλία των εκδηλώσεων από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο"΄.
    Η είδηση που φιλοξενείται σε όλα τα εκκλησιαστικά site , προκαλεί  το ενδιαφέρον μας αλλά και εύλογες απορίες για  τον αποκλεισμό της Αίγινας από  τη διοργάνωση αυτή. Είναι σοβαρή η παράλειψη αυτή και αναρωτιέται κανείς πως κάτι τέτοιο διέφυγε από τόσους αρχιερείς που συμμετέχουν στη Διαρκή Σύνοδο. Και αν συνέβη κάτι τέτοιο πως δικαιολογείται  το Υπουργείο Εξωτερικών που είναι συνδιοργανωτής να πέφτει σε τέτοιο λάθος;

   Αν σκεφθούμε μάλιστα ότι ο αρχιεπίσκοπος είχε κληθεί σύμφωνα με επίσημα χείλη στους εορτασμούς της 26ης Ιανουαρίου με σκοπό να τιμηθεί κιόλας από το Δήμο Αίγινας, τότε αβίαστα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ανάμεσα στο Ναύπλιο και την Αίγινα, προτιμά το Ναύπλιο.
   Τελικά  η 26η Ιανουαρίου θα μας μείνει σαν ημέρα  τοπικής σημασίας.... Πολύ  τοπικής όμως!!!!
Περιμένουμε  την αντίδραση και τις ενέργειες  του Δήμου πάνω στο θέμα αυτό που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.