Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Ενδιαφέρουσα συζήτηση προκάλεσε η εκδήλωση για τα ποτάμια της Αίγινας

   Πολύ συζήτηση προκάλεσε η παρουσίαση του θέματος  της Ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του 2ου Γυμνασίου  το Σάββατο το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Συζήτηση  γύρω από τα θέματα της ύδρευσης, των υδάτινων αποθεμάτων του νησιού, της διαχείρισης και της αξιοποίησης  των ρεμάτων και  των ομβρίων υδάτων που η ποσότητα  τους τα τελευταία χρόνια δημιουργεί προβλήματα και πλημμύρες σε συνδυασμό με  τα σκουπίδια που αποθέτουν στα ρέματα ασυνείδητοι συμπολίτες μας.
  Το θέμα  της παρουσίασης ήταν: "Μικρά ποτάμια - χείμαρροι και υγρότοποι στην Αίγινα". Οι  μαθητές  της Γ΄ Γυμνασίου παρουσίασαν  τα αποτελέσματα  της εργασίας τους μετά από καταγραφές  και φωτογραφίσεις που έκαναν  σε πολλά  ρέματα και χείμαρρους της Αίγινας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η παρουσίαση των  υγρότοπων που δημιουργούνται στο Μαραθώνα και  τη Βαγία.
   Στα πλαίσια  της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από παλαιούς μαθητές  του σχολείου μας ένα απόσπασμα από  προηγούμενο θεατρικό  έργο (Mona Litsa) της Θεατρικής Ομάδας Κυψέλης με τίτλο: "Στης σκοτεινής  το ρέμα", απ' όπου και οι φωτογραφίες.
   Στην εκδήλωση έκανε παρέμβαση ο γεωλόγος κ. Πασχάλης Μελισσάρης ενώ χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δ. Μούρτζης ο οποίος πυροδότησε  τη συζήτηση που ακολούθησε και στην οποία πήραν μέρος ο αντιδήμαρχος κ. Κ. Γεννίτσαρης, η κ. Ελένη Κυπραίου, ο κ. Μελισσάρης, ο κ. Γρηγόρης Μαλτέζος κ. αλ. Την εκδήλωση παρακολούθησε η δημοτική σύμβουλος κ. Κ. Σαλπέα, γονείς μαθητών και  μαθητές  του σχολείου ανάμεσά  τους και μαθητές  προηγούμενων ετών.
   Ακολούθησε δεξίωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Απόσπασμα  της εκδήλωσης υπάρχει με τη μορφή video στο Aeginaportal.



 Οι φωτογραφίες είναι  της κ. Σαλώμης Μελισσάρη.