Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου.



    Στην τελική ευθεία για το 10ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ  Αίγινας  (1  -  29  Αυγούστου 2015),  ο  Σύλλογος Φίλων του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, με την πολύτιμη συνεργασία του Συλλόγου Φίλων του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου, διοργανώνει προ-φεστιβαλική συναυλία fund raising, στην Αθήνα, στον  κήπο  του  Βυζαντινού  &  Χριστιανικού  Μουσείου  (Βασ.  Σοφίας  22, Αθήνα),  την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, στις 21:00, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και σολίστ την διακεκριμένη πιανίστα και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντόρα Μπακοπούλου.
   Τη συναυλία, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού, θα διευθύνει ο Γάλλος Αρχιμουσικός Νικολά Κράουζε. Θα ερμηνευθούν έργα των Τζοακίνο Ροσίνι (Εισαγωγή από τον «Κουρέα της Σεβίλλης»), Ζωρζ Μπιζέ (Αποσπάσματα από την «Κάρμεν»), καθώς και το Κοντσέρτο για πιάνο σε Λα ελάσσονα του Ρόμπερτ Σούμαν.
    Τα τελευταία χρόνια, εκτός από τις κύριες  εκδηλώσεις  του Φεστιβάλ στην Αίγινα,  έχουν καθιερωθεί και Προφεστιβαλικές  διοργανώσεις  στην  Αθήνα,  με  την καθοριστική υποστήριξη του δραστήριου Συλλόγου Φίλων του, και  στόχο  τόσο  την  προσφορά  καλλιτεχνικού  έργου  όσο  και  την  οικονομική υποστήριξη του κυρίως Φεστιβάλ στην Αίγινα. Ειδικότερα, η φετινή συναυλία  στις 11 Ιουνίου 2015, στοχεύει στην απόκτηση ενός πιάνου concert grand, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διεξαγωγή των συναυλιών του Φεστιβάλ. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί και για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.