Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Η "Ιωάννα" μας κέρασε γλυκό κρασί.



Με ένα ποτήρι κόκκινο ζεστό κρασί η «Ιωάννα» υποδέχθηκε τους καλεσμένους της  χθες Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στο εστιατόριο «Κάππος έτσι»  στο κέντρο της Αίγινας.  Όμορφα  στολισμένα τραπέζια από την κ. Νεκταρία Μπήτρου με  χριστουγεννιάτικο διάκοσμο περίμεναν  τους  70 και πλέον καλεσμένους που παραβρέθηκαν  στην παρουσίαση των δύο τελευταίων χριστουγεννιάτικων διηγημάτων του Γιώργου Μπήτρου.
   Ο π. Ελευθέριος Κουμασίδης άνοιξε  την βραδιά με μια σύνθεση του Μέντελσον, ενώ  στη συνέχεια  το λόγο πήρε η φιλόλογος κ. Προνόη Θεολογίδου η οποία παρουσίασε τα διηγήματα «Η Μπιρμπίλω» και η «Ιωάννα  των Θεοφανείων». Αποσπάσματα από τις δύο ιστορίες διάβασαν οι κ. Δέσποινα Γιαννούλη ηθοποιός και σκηνοθέτης και η κ. Μαρία Λυκούρη μέλος  της Θεατρικής Ομάδας Κυψέλης. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με δύο έργα του Μπαχ που απέδωσε ο π. Ελευθέριος Κουμασίδης.
   Η έκπληξη  της βραδιάς  ήταν τα εδέσματα που ακολούθησαν. Προσφέρθηκαν σε όλους ρυζόγαλο που είχε ετοιμάσει ο σεφ Δημήτρης Κάππος και λουκουμάδες με πετιμέζι και  μερέντα φιστικιού. Και οι δύο αυτές γεύσεις ήταν βγαλμένες από τις σελίδες  του διηγήματος «Η Ιωάννα  των Θεοφανείων». Στην παρασκευή τους συνέβαλαν η κ. Άρτεμις Αξιώτη που πρόσφερε  το πετιμέζι και ο κ. Φώτης Πούντος με τη μερέντα φιστίκι.
   Ανάμεσα  στους συνδαιτημόνες ο κ.Νίκος Οικονόμου πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Γιώργος Καλόφωνος πρόεδρος του Φεστιβάλ Φιστικιού, η κ. Σίλα Αλεξίου δημοσιογράφος και εκδότρια του Saronic Magazine, ο κ. Τάκης Βάρτζελης διευθυντής του ΙΕΚ Αίγινας, ο κ. Νεκτάριος Κουκούλης πρώην αντιδήμαρχος, ο πλοίαρχος του Λ.Σ. κ. Παπαλεονάρδος Δημοσθένης, εκ μέρους του Νοσοκομείου Αιγίνης κ. Νεκτάριος Λαβούτας, η διευθύντρια του Δημ. Σχολείου Κυψέλης κ. Λ. Βογιατζή Λεούση, η πρώην Διευθύντρια του Γυμνασίου Μεσαγρού κ. Αν.Μπέση, οι κυρίες Φλώρα Αλυφαντή και Μαίρη Κουκούλη πρώην πρόεδροι του Φ. Φιστικιού, η κ. Βάσω Φλώρου εικαστικός και σκηνοθέτης του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας, η εικαστικός κ. Κ.Γιάννακα, εκπαιδευτικοί και φίλοι.

   Ιδιαίτερες ευχαριστίες  στους υποστηρικτές της βραδιάς: το βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι" τις εκτυπώσεις "Γραφή"  και στο σεφ Δημήτρη Κάππο και  τους συνεργάτες του.
   Για  τις φωτογραφίες ευχαριστούμε την κ. Σαλώμη Μελισσάρη. Η τέταρτη φωτογραφία κατά σειρά προέρχεται από το Aegina portal.
  Τα  διηγήματα πωλούνται στα βιβλιοπωλεία: "Λυχνάρι" και "Φλώρα".