Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Καφενείον "η αγάπη" Απόστολος Πανταζής.

 

      Αν "ανοίξουμε" την παλιά φωτογραφία θα διακρίνουμε δίπλα στο φωταγωγημένο "Αιάκειον" ένα καφενείο το οποίο είχε τον γλυκύτατο τίτλο: "Η αγάπη". Και βέβαια αυτό δεν ήταν τυχαίο, διότι ο ιδιοκτήτης του ήταν ένας άνθρωπος μεγάλης αγάπης. Άνθρωπος ξεχωριστός, άριστος οικογενειάρχης, σωστός επαγγελματίας. Ο Απόστολος Πανταζής. Το καφενείο του στέκι  για δεκαετίες.
   Άπλωνε τα τραπεζοκαθίσματά του δίπλα στο Αιάκειον και δημιουργόταν μια φοβερή πιάτσα όπου τα καλοκαίρια ιδίως εκεί ρέμβαζαν  τη γαλήνη  της Αίγινας και τα χρώματα του Σαρωνικού εκατοντάδες θαμώνες.
   Πως να ξεχάσει κανείς τα γλυκά ταψιού με το παγωτό ή τα ρυζόγαλα; Το χεμώνα πάλι στην αίθουσα  του έβρισκαν καταφύγιο πολλοί  ντόπιοι ψαράδες, μικροεπαγγαλματίες, συνταξιούχοι. Δέσποζαν πάνω στα ράφια και στο μπουφέ οι μεγάλες γυάλες με τα γλυκά  του κουταλιού, τα μπουκάλια με το κονιάκ και τα ηδύποτα.
   Άλλη μια ψηφίδα  της παλιάς Αίγινας. Στο σημείο αυτό εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται το εστιατόριο του κ. Οικονόμου.
   Χθές βράδυ ο Απόστολος Πανταζής απεβίωσε πλήρης ημερών. Μια μορφή της παλιάς Αίγινας μπήκε στο πάνθεον τόσων και τόσων Αιγινητών που με την παρουσία  και το ήθος τους σφράγισαν μια ολόκληρη εποχή.
     Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.