Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

O νέος Αρχιπλοίαρχος Δημοσθένης Παπαλεονάρδος


    Μεγάλη  τιμή για  την τοπική κοινωνία  της Αίγινας περιποιεί η προαγωγή  του Αιγινήτη  αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος κ. Δημοσθένη Παπαλεονάρδου  στον υψηλό βαθμό  του Αρχιπλοιάρχου του Σώματος  με  τη  χθεσινή απόφαση  του Ανώτερου Συμβουλίου Κρίσεων Λιμενικού Σώματος. Είναι ο πρώτος Αιγινήτης αξιωματικός στο Λιμενικό Σώμα  που αναδεικνύεται σε  τέτοιο βαθμό.
    Ο κ. Δ. Παπαλεονάρδος αξιωματικός καριέρας λαμπρύνει το Λιμενικό Σώμα με την ευδόκιμη σταδιοδρομία  του σε  πολλές επιτελικές  θέσεις που έχει υπηρετήσει. Είναι αυτοδημιούργητος και κοσμεί με  την εν γένει παρουσία και πολιτεία του την οικογένειά του, την τοπική κοινωνία  του νησιού, τους συνεργάτες  του αλλά και την τοπική Εκκλησία  της Αίγινας στην οποία έχει προσφέρει τα μέγιστα από μικρή ηλικία. Τα  τελευταία  χρόνια  έχει  σταθεί πρότυπο, αρωγός  και  σύμβουλος  για  πολλούς νέους Αιγινήτες  που εισήχθησαν στο Λιμενικό Σώμα.

Παραθέτουμε  την απόφαση του Συμβουλίου Κρίσεων:
    « Την 29-03-2016 συνεκλήθη το Ανώτερο Συμβούλιο Κρίσεων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής έτους 2016 υπό την προεδρία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
α) Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου αυτού εκρίθησαν συνολικά για το έτος 2016:
Τριάντα τρεις (33) Πλοίαρχοι (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.)   Ένας (01) Πλοίαρχος Τεχνικός
Τέσσερις (04) Πλοίαρχοι Υγειονομικοί  Είκοσι επτά (27) Πλωτάρχες (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.)
Δέκα έξι (16) Πλωτάρχες Τεχνικοί  β) Πέντε (05) Πλοίαρχοι (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) εξαιρέθηκαν από την κρίση για το εν λόγω έτος και
γ) Η κρίση για το ίδιο έτος, δύο (02) Πλοιάρχων (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.), ενός (01) Πλωτάρχη (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) και μιας (01) Πλωτάρχου Λ.Σ. Τεχνικού ανεστάλη.
       Εκ του συνόλου των κριθέντων:
α) Είκοσι έξι (26) Πλοίαρχοι Λ.Σ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) κρίθηκαν ως «Προακτέοι» και οι κάτωθι έντεκα (11) αρχαιότεροι εξ αυτών:
Αρμπουνιώτης Νικόλαος του Κωνσταντίνου (Α.Μ. 820)
Παπαλεονάρδος Δημοσθένης του Διονυσίου (Α.Μ. 823)
Μεταξάς Νικόλαος του Κωνσταντίνου (Α.Μ. 824)
Βαρελάς Αναστάσιος του Κωνσταντίνου (Α.Μ. 830)
Δεμερτζής Κωνσταντίνος του Αντωνίου (Α.Μ. 836)
Αναστασάκος Αγησίλαος του Αριστοτέλη (Α.Μ. 837)
Θεοφανόπουλος Αλέξανδρος του Λεωνίδα (Α.Μ. 839)
Περδικούρης Γεώργιος του Δημητρίου (Α.Μ. 840)
Λαγουρός Αλέξανδρος του Νικολάου (Α.Μ. 842)
Στουρνάρας Παναγιώτης του Νικολάου (Α.Μ. 843)
Μάμμης Βασίλειος του Ηλία (Α.Μ. 844)

πρόκειται να προαχθούν στον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς κάλυψη κενών οργανικών θέσεων».
 
 Ένα μικρό  βιογραφικό:
     Ο Αρχιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος  Παπαλεονάρδος Δημοσθένης γεννήθηκε στην Αίγινα   όπου και έλαβε  τις εγκύκλιες σπουδές του αποφοιτώντας από το Καποδιστριακό Γυμνάσιο Αίγινας. Εισήχθη  στην Πάντειο Σχολή Πολιτικών Επιστημών και είναι  τελειόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως υπηρέτησε στο Πεζικό. Το 1990 μετά από εξετάσεις εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

      Το 1992 ορκίστηκε Σημαιοφόρος Λιμενικού Σώματος  και τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου  Κρήτης . Ακολούθως υπηρέτησε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο  Πειραιώς ως Προϊστάμενος στο Λιμενικό Φυλάκιο  Αργοσαρωνικού, Υποδιοικητής στο Λιμενικό Τμήμα Ζέας, Α Λ/Τ Τζελέπη, Λιμενικό  Φυλάκιο Ξαβερίου. Λιμενάρχης και Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου. Στους Ολυμπιακούς αγώνες 2004 στο γραφείο Ολυμπιακού Υπευθύνου, Τμηματάρχης στη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας και πρώτος Διευθυντής στη Διεύθυνση Αλιείας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος. Από το  2004  ως το 2007 υπηρέτησε ως Λιμενάρχης Ύδρας.

     Τη διετία  2012 -2014  υπηρέτησε ως Ναυτιλιακός Ακόλουθος Μασσαλίας. Με τη λήξη της διετούς θητείας  του στη Μασσαλία και την επιστροφή του στην Ελλάδα εντάχθηκε στην   Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Ταμείου Εξωτερικών συνόρων.
     Έχει τιμηθεί με το Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα και το Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής. Με το μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β Τάξεως, και τις διαμνημονεύσεις της Πολυετούς Υπηρεσίας Β Τάξεως, Ευδοκίμου επιτελικής υπηρεσίας Α Τάξεως, Ευδοκίμου Διοικήσεως Β Τάξεως. Έχει τιμηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο και το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Χριστόδουλο κατά την επίσκεψη του στην Ύδρα.
    Στις 29 Μαρτίου 2016 με απόφαση του Ανωτέρου Συμβουλίου του Λιμενικού Σώματος  προήχθη στο βαθμό του Αρχιπλοιάρχου Λ Σ .

Του ευχόμαστε  να  είναι πάντα  δυνατός και άξιος να υπηρετεί  την πατρίδα και την κοινωνία από όποια θέση  ακόμα  το Λ. Σώμα  του αναθέσει.
 Πίνακας - προσωπογραφία του κ. Δ. Παπαλεονάρδου που είχε φιλοτεχνήσει ο αείμνηστος  Υδραίος ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης.