Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

«Ταξιδεύοντας με το Νεράιδα: ένα Παιχνίδι εν Πλω»




Το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα συνεχίζει την υλοποίηση του εκπαιδευτικού διαδραστικού προγράμματος «Ταξιδεύοντας με το Νεράιδα: ένα Παιχνίδι εν Πλω» μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου, στη μαρίνα του Φλοίσβου, σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία της Δ’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας (Η εν λόγω Διεύθυνση περιλαμβάνει τις περιοχές: Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Ελληνικό, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Ταύρος). 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά από ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που διεξάγονται στους χώρους του μουσείου από ειδικευμένους μουσειοπαιδαγωγούς. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά εξερευνούν το ιστορικό πλοίο της γραμμής του Αργοσαρωνικού, γνωρίζουν όψεις της ελληνικής ναυτιλίας και ακτοπλοας του 20ου αιώνα και διερευνούν επιμέρους θεματικές όπως το ταξίδι και η θάλασσα, τα καράβια και η ναυσιπλοα, η επικοινωνία κι οι μεταφορές, οι άνθρωποι κι οι αναμνήσεις.
Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν. Το κόστος του εκπαιδευτικού προγράμματος, του εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και η δαπάνη μεταφοράς των μαθητών καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα.
Κάθε Κυριακή το πρόγραμμα υλοποιείται παράλληλα από τις 11:00 μέχρι τις 12:00 για μεμονωμένες συμμετοχές παιδιών ηλικίας 6-12 ετών.  
Το επιβατηγό «Νεράιδα» είναι ένα από τα πλοία-σύμβολα της ελληνικής ακτοπλοΐας, που έπλεε στον Αργοσαρωνικό από το 1950 μέχρι το 1974. Σήμερα, ως μουσείο πλέον, στεγάζει δύο βασικούς αφηγηματικούς άξονες: την ιστορία του πλοίου, από τη ναυπήγησή του το 1939 έως και την ολοκλήρωση των εργασιών μετατροπής του σε πλωτό μουσείο το 2010 και την επιχειρηματική πορεία του ιδιοκτήτη του, Γιάννη Λάτση, που διατρέχει το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα. Η λειτουργία του μουσείου ξεκίνησε το 2013 με την ένταξη του πλοίου στο ελληνικό νηολόγιο και έως σήμερα έχει δεχθεί περισσότερους από 35.000 επισκέπτες. 
Η είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν.  Περισσότερες πληροφορίες για το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα και το ωράριο λειτουργίας στο http://neraida.org/  
 ΠΗΓΗ: The TOC