Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τους Διευθυντές των σχολείων της Αίγινας.

    Συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με  τους Διευθυντές και υποδιευθυντές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αίγινας είχε σήμερα Παρασκευή 18 Αυγούστου, το πρωί ο Υπουργός Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου στα γραφεία  του Γενικού Λυκείου Αίγινας.
   Η συνάντηση που διήρκεσε τρεις ώρες διεξήχθη σε φιλικό κλίμα  και έδωσε την ευκαιρία και στις δύο πλευρές να ξεδιπλώσουν μια σειρά από θέματα.  Ο Υπουργός επιχείρησε  μια γενική ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα ενόψει  της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τις αλλαγές  που σχεδιάζονται στα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ και την επέκταση του θεσμού των ολοήμερων σχολείων στα ολιγοθέσια σχολεία. Κατόπιν άκουσε με προσοχή και σημείωσε τα προβλήματα που του ανέφεραν οι Διευθυντές  και Υποδιευθυντές  των  σχολείων και αφορούσαν θέματα καθημερινής λειτουργίας των σχολείων, χρόνια θέματα όπως της συντήρησης των σχολείων και της μόνιμης στέγασης του 1ου Γυμνασίου Αίγινας, την Ειδική Αγωγή, την ύπαρξη ψυχολόγων στα σχολεία, τη γραμματειακή υποστήριξη, τη μεταφορά των μαθητών καθώς και θέματα που αφορούν τα νέα προγράμματα. Ειδικότερα αναφέρθηκαν και καταγράφηκαν τα συμπεράσματα από την εφαρμογή των αλλαγών στα προγράμματα του Γυμνασίου την εφαρμογή της θεματικής εβδομάδας στα Γυμνάσια και της Δημιουργικής εργασίας στα Λύκεια.
   Στη  συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αίγινας κ. Νίκος Οικονόμου ο οποίος ενημέρωσε τον υπουργό για τη μειωμένη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, την έλλειψη τεχνικού προσωπικού, την ανάγκη επαναλειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και τις ενέργειες του Δήμου όσον αφορά τις επισκευές στα σχολεία.
   Η συνάντηση κρίθηκε πολύ εποικοδομητική και χρήσιμη καθώς δόθηκε η ευκαιρία παρουσία του Υπουργού, να συναντηθούν όλοι οι Διευθυντές όλων των βαθμίδων του νησιού και να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα που απασχολούν τα σχολεία τους.