Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Έκθεση έργων Γ.Μήλιου στον Πύργο του Μάρκελλου.


Στην Αίγινα, στον Πύργο Μάρκελλου, εγκαινιάζεται στις 25 Αυγούστου 2017 η έκθεση του ζωγράφου Γιώργου Μήλιου, περιλαμβάνοντας σχέδια, λάδια και έργα μικτής τεχνικής από τα τελευταία χρόνια της δουλειάς του καλλιτέχνη.
Ο Γιώργος Μήλιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, με υποτροφία ως πρώτος επιτυχών, απ’ όπου απεφοίτησε το 1962 με πέντε επαίνους και δίπλωμα θεωρητικών σπουδών με βαθμό «λίαν καλώς».  Το 1965 συνέχισε τις σπουδές του, με την υποτροφία «Σκουζέ», για έναν χρόνο στο Παρίσι, ενώ, με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης, σπούδασε στην Ecole Des Beaux Arts χαρακτική και λιθογραφία.
Εργάσθηκε επί τέσσερα χρόνια ως ζωγράφος – συντηρητής στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών και στη Μονή του Όρους Σινά το 1967. Το 1985 διορίσθηκε ως λέκτορας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το 1988 εκλέχθηκε ως τακτικός καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Το 1996, με μετάκληση, έγινε καθηγητής χαρακτικής στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας όπου δίδαξε έως το 2002.
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις τόσο σε Ελλάδα όσο και σε εξωτερικό [Βραζιλία, Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Πολωνία, Σλοβακία, Λουξεμβούργο]. Έργα του υπάρχουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, τη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Γ. Μπουζιάνη, το Μουσείο Βορρέ, στην Εθνική Πινακοθήκη, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, στο Cité Internationale Universitaire de Paris, σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές [ελλήνων και ξένων].