Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Από το 2ο Γυμνάσιο στο βουνό της Δραγωνέρας.

 Η αθλητική ημέρα για το 2ο Γυμνάσιο είναι πλέον συνυφασμένη με την ανάβαση - πεζοπορία στο βουνό. Η πρώτη Δευτέρα  του μήνα Οκτώβριου είναι αφιερωμένη σε αθλητικές δράσεις. Σκοπός η συμμετοχή σε αθλήματα και δραστηριότητες που θα δυναμώσουν τη συλλογικότητα και θα παρακινήσουν  για περαιτέρω ενασχόληση με τον αθλητισμό. Επίσης γνωριμία με αθλήματα και δράσεις που δεν είναι και τόσο γνωστά.
   Ζώντας μέσα στο φυσικό περιβάλλον  παρέχεται η ευκαιρία πεζοπορίας  ειδικά όταν υπάρχουν μονοπάτια και διαδρομές που προσφέρονται  γι΄αυτό.
    Για  τρίτη λοιπόν φορά μια μεγάλη ομάδα παιδιών ακολούθησε το γυμναστή του 2ου Γυμνασίου Αίγινας και καθηγητές και ανέβηκε ως το βουνό της Δραγωνέρας.
   Η διαδρομή ανηφορική και δύσκολη αλλά αποζημιώνει τον αναβάτη με τη πανοραμική θέα  της Αίγινας από το βουνό, τις ευωδιές των πεύκων και των μυριάδων αγριολούλουδων. 
   Το μονοπάτι αυτό είναι από τα παλαιότερα  του νησιού και το χρησιμοποιούσαν οι παλαιοί κάτοικοι της Κυψέλης και του Λεοντίου για να ανέβουν στον Άγιο Νεκτάριο και τη Χρυσολεόντισσα σε εποχές που δεν υπήρχαν μεταφορικά μέσα και η επικοινωνία γινόταν με τα ζώα ή περπατώντας πάνω σε διαδρομές που ήταν χαραγμένες με μονοπάτια στα χωράφια, στις ρεματιές και στις πλαγιές  των βουνών.