Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Συγκινητική υποδοχή του "Ιονίς" στα Κύθηρα.

 Σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις και τα ρεπορτάζ των ηλεκτρονικών μέσων των Κυθήρων 500 και πλέον κάτοικοι του νησιού κατέβηκαν στο λιμάνι για να υποδεχθούν το "Ιονίς" στην πρώτη του άφιξη στα Κύθηρα. Το πλοίο που μετά από μήνες έβγαλε τα Κύθηρα από την ακτοπλοϊκή απομόνωση και τα συνέδεσε με τον Πειραιά και την Κρήτη.

 Παραθέτουμε τη δημοσίευση από τη σελίδα:
 "Ημέρα Ζακύνθου"



Με πολύ χαρά και αισιοδοξία οι Κυθήριοι υποδέχτηκαν το νέο τους πλοίο με καπνογόνα, πανώ και πολλά κεράσματα και οι εικόνες από την πρώτη του είσοδο στο λιμάνι του νησιού είναι εντυπωσιακές. Εκ μέρους του Δήμου έκανε σύντομο χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος κ. Κομνηνός (ο Δήμαρχος βρίσκεται σε άδεια απουσίας από τα καθηκόντά του, όμως παρέστη στον Αγιασμό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά την Πέμπτη 26/10) ο οποίος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή επέλεξε το δρόμο της ευθύνης και εργάστηκε πολύ μεθοδικά και αθόρυβα μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου να επιλεγεί η λύση του ΙΟΝΙΣ, σημειώνοντας τον καταλυτικό ρόλο του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη προσωπικά στην κατεύθυνση αυτή.

   Ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ τέλεσε δέηση και αφού οι σχεδόν 500 Κυθήριοι που βρέθηκαν στο λιμάνι ξεναγήθηκαν στους ανακαινισμένους χώρους του πλοίου, αυτό συνέχισε το ταξίδι του για Αντικύθηρα και Κίσσαμο. Να αναφέρουμε ότι προς το παρόν το ΙΟΝΙΣ ανέλαβε τις άγονες γραμμές των Κυθήρων με σύμβαση τριών μηνών και μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών διαγωνισμού για τακτική δρομολόγηση, ωστόσο η Δημοτική Αρχή των Κυθήρων διά στόματος του ιδίου του Δημάρχου ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν επιθυμεί λύσεις ανάγκης αλλά βιώσιμες και μόνιμες, διατρανώνοντας τη στήριξή της στο ΙΟΝΙΣ λόγω των νέων του πλοιοκτητών που εδώ και χρόνια έχουν δείξει σαφή δείγματα σοβαρότητας, αξιοπιστίας και υπευθυνότητας στο νησί, στοιχεία απαραίτητα για την ανάπτυξή του. Από το ρεπορτάζ μας επιβεβαιώνεται πλήρως ότι ο σημαντικότερος παράγοντας για την δρομολόγηση του ΙΟΝΙΣ, πέραν φυσικά της θέλησης των πλοιοκτητών του, ήταν η συνεργασία του Υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού με τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Στράτο Χαρχαλάκη, που ήταν διαρκής με στόχο την αύξηση των επιδοτήσεων, το διαχωρισμό των γραμμών και την εκτέλεση δρομολογίων μόνο στη διάρκεια της ημέρας, που όλα ικανοποιήθηκαν στο ακέραιο από το αρμόδιο Υπουργείο, δίνοντας ανάσα αισιοδοξίας στο νησί των Κυθήρων, που φέτος ειδικά ταλαιπωρήθηκε αρκετά με το θέμα του πλοίου. Ευχόμαστε στο ΙΟΝΙΣ, το δικό μας ΙΟΝΙΣ, καλά ταξίδια!