Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ανάσα για την παραλία της Κολώνας

  Ανάσα  για την πανέμορφη παραλία  της Κολώνας στάθηκε ο καθαρισμός της από τα φύκια που είχαν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια στην ακτή, χάρη  στη δράση που αναπτύχθηκε την προηγούμενη Κυριακή 29 -4 -18.  Η παραλία που παλαιότερα συγκέντρωνε εκατοντάδες λουόμενους ντόπιους αλλά και επισκέπτες είχε γεμίσει με φύκια. Μια παραλία στην οποία είχαν τοποθετηθεί ξύλινα τραπέζια όπου κάποιος μπορούσε να καθίσει και να ξεκουρατσεί ακόμα και να κάνει πικ - νικ, φάνταζε εγκαταλελλειμένη. Μια παραλία που αποτελούσε εύκολη λύση για όσους επισκέπτες έβγαιναν από το πλοίο και δεν ήθελαν ή δεν είχαν χρόνο να πάνε σε μια άλλη παραλία. Κάτω από  τη δροσιά  των πεύκων με ανοιχτό ορίζοντα προς την Πελοπόννησο και κάτω από τη σκιά της αρχαίας Κολώνας, αποτελούσε ιδανικό μέρος  για κολύμβηση. Τα τελευταία χρόνια είχε χάσει τη λάμψη της και αρκετούς από τους τακτικούς επισκέπτες  της.  Γεμάτη ξερόχορτα με σπασμένα τα ξύλινα τραπέζια και κάποια από αυτά να έχουν αφαιρεθεί και μεγάλες ποσότητες φυκιών απέτρεπε  τους επισκέπτες της.
   Ας  ευχηθούμε  με σωστές κινήσεις και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα  της Αρχαιολογίας η παραλία της Κολώνας να παραμείνει όλο  το καλοκαίρι καθαρή, προσβάσιμη και φιλόξενη για  να ξαναγίνει η αγαπημένη παραλία όλων μας.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους που συνέβαλαν στον καθαρισμό της και ιδιαίτερα στον Αντιδήμαρχο κ. Α. Μαρμαρινό που συντόνισε όλη  τη δράση. Οι  φωτογραφίες είναι από την προσωπική του σελίδα  στο Fb.