Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αίγινας στη Ζάκυνθο.

 Μεγάλο το ταξίδι αλλά ο προορισμός αποζημίωσε τους 35 μαθητές και τις μαθήτριες  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, μέλη της Ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολείου που επισκέφθηκαν το νησί της Ζακύνθου από 2 έως 5 Μαΐου.
  Το πρόγραμμα περιελάμβανε επισκέψεις σε μουσεία, μοναστήρια, αξιοθέατα του νησιού. Συγκεκριμμένα οι μαθητές επισκέφθηκαν:
  Την πρώτη ημέρα  το Μουσείο Διονυσίου Σολωμού και Ανδρέα Κάλβου, το Μουσείο Μεταβυζαντινής Τέχνης στην πόλη της Ζακύνθου, όπου  εκτίθενται έργα από ναούς και μοναστήρια του νησιού, κυρίως τοιχογραφίες από ναούς που διασώθηκαν μετά  το μεγάλο σεισμό της Ζακύνθου.

  Την ίδια  ημέρα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μοναστήρι της Παναγίας της Αναφωνήτριας όπου ασκήτεψε ο Άγιος Διονύσιος και το άκρως  εντυπωσιακό θέαμα της παραλίας  του "Ναυαγίου". Ένα παράτολμο εγχείρημα μια που το υψόμετρο είναι μεγάλο.

 
     Και  η πρώτη ημέρα έκλεισε με την απαραίτητη επίσκεψη - προσκύνημα στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στην πόλη της Ζακύνθου και στο εκκλησιαστικό Μουσείο του.
 Η δεύτερη ημέρα  ξεκίνησε με την προγραμματισμένη επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Λιθακιάς όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν  για τα προγράμματα  που εκπονεί το Κέντρο κυρίως αυτό που έχει να κάνει με την προστασία  της χελώνας και τη διαχείριση των σκουπιδιών.

 Ακολούθησε επίσκεψη στο σύγχρονο ελαιοτριβείο "Αριστέον" στη Λιθακιά και στο υπαίθριο Μουσείο, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για  το κατεξοχήν προιόν  του νησιού που είναι το λάδι , μια που υπάρχουν δύο εκατομμύρια ελιές στο νησί από τις οποίες παράγονται χιλιάδες τόνοι λαδιού ετησίως.

 Απαραίτητες οι στάσεις στις παραλίες  του Λαγανά  και στο Κερί.
 Και  η απαραίτητη ανάβαση  για φωτογράφιση  στο λόφο της Μπόχαλης και στο Κάστρο.
Επίσκεψη  στον Ιερό Ναό  του  Αγίου Ανδρέα Πατρών