Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Μια ενημερωτική πινακίδα στον Πύργο του Μάρκελου

   Η  ιστορία  της  Αίγινας παραμένει ακόμα άγνωστη  για πολλούς επισκέπτες   και παραθεριστές  της  που  την επιλέγουν ή για μονοήμερη εκδρομή ή για  ολιγοήμερες διακοπές.
   Η  μακραίωνη  ιστορία  του νησιού  αλλά  κυρίως η συμμετοχή του στον αγώνα και η εγκατάσταση  της πρώτης Κυβέρνησης και του Κυβερνήτη Ι.Καποδίστρια  στην Αίγινα, καθώς και η  πολιτιστική ζωή  του νησιού με την παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων  του πνεύματος, της ποίησης και της  τέχνης είναι θέματα  που οι επίσημοι φορείς  του νησιού θα πρέπει να  γνωστοποιήσουν και επικοινωνήσουν με κάθε  τρόπο και μέσο.
   Δεν είναι  υπερβολικό να αναφέρουμε  ότι  η Αίγινα παραμένει  για πολλούς η μεγάλη άγνωστη.

   Στην κατεύθυνση αυτή  κινείται  η  τοποθέτηση  της ενημερωτικής πινακίδας που τοποθετήθηκε πρόσφατα στον αύλειο χώρο  του  Πύργου  του Μάρκελου. Ενός κτρίου  σημαντικού για  τη συμμετοχή του στα νεότερα χρόνια της  Αίγινας και στις αποφάσεις που ελήφθησαν στο νησί στα πρώτα μετα - επαναστατικά  χρόνια.
  Η πινακίδα  τοποθετήθηκε  μετά από απόφαση της ΚΕΔΑ και  την επιμελήθηκε ο ιστορικός  κ. Γεώργιος Καλόφωνος, μέλος  του Διοικητικού Συμβουλίου  της ΚΕΔΑ.