Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Θύμηση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.

    Μνήμες από  τα χρόνια της ζωής των απλών ανθρώπων  του μόχθου κατά  τη διάρκεια  της επταετίας 1967 -1973, αναδύθηκαν μέσα από  τη  γιορτή για  την εξέγερση του Πολυτεχνείου στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας. Η τρομοκρατία  των πολιτών από το καθεστώς των συνταγματαρχών, η παρακολούθηση της ιδιωτικής ζωής, η καταπίεση, οι απαγορεύσεις, ο χαφιεδισμός, οι συλλήψεις, οι μεταγωγές κρατουμένων στις Φυλακές της Αίγινας, ο αγώνας για δημοκρατία και ελευθερία έκφρασης ήταν τα στοιχεία εκείνα που σκιαγράφησαν τα θεατρικά σκετς αλλά και τα αποσπάσματα από ταινίες της εποχής εκείνης.
  Αποσπάσματα από το ΕΟΑ (Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο) με τις μεγάλες γιορτές της χούντας στο Καλλιμάρμαρο, ενδεικτικές  της κακογουστιάς και της μεγαλομανίας  των ανθρώπων  του καθεστώτος, αλλά και αποσπάσματα από  τις ελληνικές ταινίες: "Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;". "Ένα τανκς στο κρεββάτι μου" και τα "Πέτρινα χρόνια"  με κυρίαρχη σκηνή αυτή της μεταγωγής κρατουμένων από τις Φυλακές  Αβέρωφ στην Αίγινα.
  25 μαθητές από όλες τις τάξεις  του σχολείου πλαισίωσαν την εορτή και κατόρθωσαν να μεταδώσουν την ατμόσφαιρα και το κλίμα της εποχής.