Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Don Stefano, από το Γκοτζάνο στην Παχεία Ράχη.

    Προσκεκλημμένος και φίλος πλέον της Αίγινας ο don Stefano Capitini εφημέριος  της Βασιλικής του Αγίου Ιουλιανού στο Γκοτζάνο της Βόρειας Ιταλίας, επισκέφθηκε τη χώρα μας και ιδιαίτερα την Αίγινα το τριήμερο 7 - 9 Νοεμβρίου. 
  Ο ευλαβέστατος ιερέας  της Καθολικής Εκκλησίας είχε  τη χαρά να φιλοξενηθεί και να ξεναγηθεί στην Αίγινα από  τον αρχιμ. π. Φιλόθεο Πετράκο, τον κ. Δημοσθένη Παπαλεονάρδο και  τον κ. Ιωάννη Δέδε. Ανέβηκε στην Παχεία Ράχη στο πανηγύρι των Ταξιαρχών και παραβρέθηκε στον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής  του Αγίου Νεκταρίου στον μεγάλο ναό του Αγίου. Εντυπωσιάστηκε από  τη λατρεία και την πίστη των χιλιάδων προσκυνητών και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνομιλήσει με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ. κ. Εφραίμ.
  Ο Don Stefano Capitini είναι εφημέριος  στο ναό του Αγίου Ιουλιανού στο Γκοτζάνο της Ιταλίας. Η επίσκεψή του ήταν στα πλαίσια των ανταλλαγών επισκέψεων ανάμεσα στην Παχεία Ράχη και το Γκοτζάνο και στην προοπτική μεγαλύτερης σύνδεσηςγνωριμίας  και επαφής των δύο πλευρών μια που οι δύο ιεραπόστολοι και Άγιοι Ιούλιος και Ιουλιανός που κατάγονται από την Παχεία Ράχη τελείωσαν τη ζωή τους στο Γκοτζάνο της Ιταλίας.
 Τον περασμένο Ιανουάριο αντιπροσωπεία από την Αίγινα με επικεφαλής τον αρχιμ. Φιλόθεο Πετράκο επισκέφθηκε  το Γκοτζάνο στην πανήγυρη του Αγίου στις  31  Ιανουαρίου.

Φωτογραφίες: Δημοσθένης Παπαλεονάρδος