Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

"Ματίλντα" μια παράσταση με τον Β. Πιτσιλό.

 Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις  του μιούζικαλ "Ματίλντα" στο θέατρο "Ακροπόλ" την Κυριακή των Βαΐων. Παρακολουθήσαμε  την παράσταση σε μια από  τις τελευταίες ημέρες και θαυμάσαμε  το ταλέντο κυρίωςτων μικρών παιδιών που συμμετείχαν στην παράσταση χορεύοντας, τραγουδώντας, ερμηνεύοντας  τους ρόλους  τους με απίστευτη ακρίβεια, πειθαρχία, μέτρο και ρυθμό. Έμπειροι ηθοποιοί θα έλεγε κανείς σε ένα πολύ δύσκολο είδος  που πλέον στην Ελλάδα έχει άξιους μαστόρους αλλά και πολλούς θεατές.
  Ανάμεσα  στους ηθοποιούς, ο Βαγγέλης Πιτσιλός, που για άλλη μια φορά φάνηκε να βρίσκεται στο στοιχείο του απολαμβάνοντας  τη κάθε στιγμή, τη κάθε κίνηση και σημείο της χορογραφίας, απολαυστικός, εύστροφος, αεικίνητος, γεννημένος λές  γι' αυτό το είδος  του Θεάτρου. Σε ευχαριστούμε Βαγγέλη.
  Ασφαλώς  θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τις ερμηνείες  των πρωταγωνιστών όπως του Κ. Κόκλα, του Β. Κυριακίδη, της Ν. Κοντογιώργη της Μ. Μαγγίρα.
  Η  "Ματίλντα" η γλυκειά  ιστορία  της μικρούλας  που δεν γίνεται αποδεκτή από τους γονείς  της επειδή γεννήθηκε κορίτσι, κατορθώνει να σταθεί στα πόδια  της παρά  την απαξίωση που εισπράττει σχεδόν από  όλους σε σπίτι και σχολείο. Φτιάχνει μια όμορφη φιλία με την υπεύθυνο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης και μέσα από το διάβασμα πολλών και δύσκολων βιβλίων για  την ηλικία  της κατορθώνει να φτιάξει τη δική  της ιστορία, το δικό  της μύθο και τελικά να κερδίσει  τη ζωή που της αξίζει.

Βγαίνοντας από την αίθουσα και καθώς ηχούν ακόμα  στα αυτιά  σου τα χειροκροτήματα και τα μπράβο, διαπιστώνεις πόσα βήματα έχει κάνει στην Ελλάδα το μιούζικαλ  από τη δεκαετία  του '80 όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη τολμούσε  την "Evita"  το "Cabaret", την "Καμπίρια" την "Εύθυμη χήρα" για να την ακολουθήσουν οι Σμαρούλα Γιούλη και άλλες πρωταγωνίστριες.