Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Το πρόγραμμα ERASMUS στο Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης



Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε  το πρόγραμμα ERASMUS στο Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης  Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία μεταξύ  των σχολείων  Αίγινας, Ιρλανδίας, Ισπανίας, Τσεχίας, Εσθονίας, και το συντονιστικό σχολείο εδρεύει στην Ολλανδία.  Σκοπός του προγράμματος είναι η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και η ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί  δημιουργούν  τεχνολογικά κουτιά και τα μοιράζουν μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος www.teps-erasmusplus.eu .
    Οι μαθητές των σχολείων δημιουργούν τα κουτιά τα οποία εφαρμόζονται και στα δορυφορικά σχολεία του Βαθέος και του Αγκιστρίου.
Από 1-5 Απριλίου φιλοξενήθηκαν  13 εκπαιδευτικοί από τα συνεργαζόμενα σχολεία. Πέρσι και φέτος το πρόγραμμα επίσκεψης περιελάμβανε πολλές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα  τη φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκαν από την κ. Αγάπη Κυρίτση προγράμματα υγείας, από  τις θεατρολόγους Φαίη Σβάνα και η Κατερίνα Λιάπη έγραψαν και επιμελήθηκανπαρουσιάστηκε το θεατρικό έργο «Οι 12 θεοί και η φιστικιά», το οποίο έγραψαν και επιμελήθηκαν. Η Οργάνωση του «Πελίτι» Αίγινας φύτεψε με τους μαθητές σπόρους στην αυλή του σχολείου.
 Με τους συναδέλφους –φιλοξενούμενους εκπαιδευτικούς επισκεφτήκαμε την κ. Μ. Κοττάκη και γνώρισαν την αγγειοπλαστική στο νησί από την αρχαιότητα ως σήμερα. Επίσης πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Ναό της  Αφαίας , στην Παλιαχώρα με ξεναγό το κ. Νεκτάριο Κουκούλη.
Τέλος επισκεφτήκαμε τα συνεργαζόμενα σχολεία του Αγκιστρίου, και του Βαθέος.  Στο Βαθύ κατασκευάσανε το φανάρι του Μπούζα παρουσίασαν τα τιτιβίσματα (το τραγούδι της Άνοιξης). Κατασκευάστηκαν κουτιά που είχαν φέρει μαζί τους οι εκπαιδευτικοί και κουτιά δικά μας. Έγινε προσπάθεια στα πλαίσια  του προγράμματος να δουν την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, την προσπάθεια μας στο Δημοτικό Σχολείο. Και όλες αυτές οι δραστηριότητες σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και  τους γονείς.
Πληροφορίες  μας παραχώρησε η συντονίστρια  του προγράμματος  εκπαιδευτικός κ. Σταυρούλα Ρουσσέα.Περισσότερες  και πιο αναλυτικές πληροφορίες  υπάρχουν στο blog «Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος», απ’ όπου και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε