Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Μία άρτια παιδική παράσταση: "Του Αισώπου οι μύθοι"

 Οι 13 μύθοι του Αισώπου έδωσαν την βασική τροφή για την παράσταση της Παιδικής Ομάδας του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας,  που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας. Μια πλούσια παράσταση με χειροποίητα σκηνικά, τραγούδι, κίνηση, αυτοσχεδιασμούς,  κέφι και φυσικά ταλέντο που ξεχείλιζε από κάθε σκετς.
   Η αίθουσα κατάμεστη από φίλους γονείς, συμμαθητές αλλά και φίλους της Ομάδας που την έχουν δει  και στις προηγούμενες προσπάθειές  της.
  Οι πέντε ηθοποιοί- μαθητές εναλλάσσονταν με θαυμαστή ταχύτητα στους πολλούς ρόλους τους, με ευρηματικά σκηνικά και αξεσουάρ για κάθε ρόλο και περίσταση. Παρήλασαν από τη σκηνή γνωστές φίρμες  των Αισώπειων μύθων όπως ο Τζίτζικας και ο μέρμηγκας, το περιστέρι και το μερμήγκι, ο λαγός και η χελώνα, η αλεπού και τα σταφύλια, ο κόρακας και το τυρί, η αλεπού και το λελέκι, το λιοντάρι και το κουνούπι, τα τρία βόδια και το λιοντάρι, το ποντίκι και το λιοντάρι, ο βάτραχος και το ποντίκι, ο ήλιος και ο βοριάς, η βλάχα και η στάμνα της, ο κάβουρας κι η μάνα του.

  Ανάμεσα στους μύθους πολλά τραγούδια με ευρηματικούς στίχους που "πάταγαν" σε γνωστά δημοτικά  τραγούδια, σαφή επίδραση των παιδιών από  τα χορευτικά συγκροτήματα στα οποία συμμετέχουν τα περισσότερα.

  Τους ρόλους ερμήνευσαν οι Όλγα Σταυροπούλου, ο Αντώνης Γκλαβάς, η Μαρία Μπήτρου, η Σταματίνα Ασημαντώνη και στο ρόλο της αφηγήτριας η Αλεξάνδρα Σφήκα.

Κείμενο - σκηνοθεσία: Αντώνης Γκλαβάς.
Κοστούμια: Ρένα Παπαδοπούλου.

   Η παράσταση έρχεται να προσθέσει πολλά  στα θεατρικά  δρώμενα του φετινού χειμώνα. Δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και αγάπη, ξεχείλιζε από φρεσκάδα και  ταλέντο και θα χαρούμε πολύ να την ξαναδούμε ακόμα  και σε κάποιο ανοιχτό χώρο το καλοκαίρι.

Είναι θετικό ότι υπάρχουν σήμερα μαθητές που μπορούν να δημιουργούν πολιτισμό στο νησί μας. Πραγματικά  το θέατρο ανθεί και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας.

Προσδοκούμε πολλά από την Παιδική Θεατρική Ομάδα. Περιμένουμε και τα επόμενα βήματά  της και προτρέπουμε  τα παιδιά  να συνεχίσουν. Γιατί  το Θέατρο μας κάνει καλύτερους.