Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Μουσική απογείωση για τους θεατές του 13ου Φεστιβάλ Φιστικιού με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

Ο άνθρωπος δεν θέλει πολλά για να είναι χαρούμενος και πλήρης. Ειδικά ο Έλληνας θέλει καλή μουσική, παρέα, φίλους γύρω του. Κι όταν η μουσική έρχεται από ανθρώπου γνήσιους και σεμνούς τότε η βραδιά απογειώνεται και η ψυχή γλυκαίνει.
Η Περιφέρεια Αττικής πρόσφερε  στο 13ο Φεστιβάλ Θεάτρου και τους θεατές του μια μοναδική βραδιά με τον άξιο και αγαπημένο τραγουδοποιό Νίκο Πορτοκάλογλου. Ίσως η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να γίνει.

Ο  Νίκος Πορτοκάλογλου απέδειξε πόσο  αγαπητός τραγουδοποιός είναι στον κόσμο, όχι μόνο από το πλήθος των θεατών αλλά και από την άμεση επικοινωνία με το κοινό. Ανέβηκε στη σκηνή λίγο μετά  τις 9.30 και κατόρθωσε να κρατήσει όρθιο το κοινό του μέχρι τις  12 όταν μαζί με τον κόσμο τραγούδησε συνοδεία με μια κιθάρα.

Το κοινό  τον αποθέωσε και τον ακολούθησε σε κάθε  του βήμα, σε κάθε  του νότα,  στα σημεία  που ήταν εξομολογητικός για προσωπικά  του θέματα όπως την πρόταση γάμου προς τη Μαρίνα, τη γυναίκα  του, τον πως και τις αφορμές που δέχθηκε για να γράψει τα τραγούδια του και το πιο συγκινητικό όταν κάλεσε  τον κόσμο να ανάψει τους φακούς των κινητών στη μνήμη  του συναδέλφου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Με αυτοσαρκαστική διάθεση πολλές φορές, αλλά  και με κωμικές πινελιές χάρισε χαρά, χαμόγελο, προκάλεσε ενθουσιασμό και συνεπήρε μικρούς και μεγάλους με τις διαχρονικές επιτυχίες του.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου  έγινε «σαραντάρης» όπως δήλωσε, μια που φέτος συμπληρώνει σαράντα  χρόνια στο τραγούδι και το γιορτάζει με μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μαζί του πολύτιμοι συνεργάτες και άξιοι καλλιτέχνες που καταχειροκροτήθηκαν η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης και οι «Ευγενείς αλήτες» , η μπάντα του.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συναυλία η πρόεδρος του Φεστιβάλ Φιστικιού καλωσόρισε τον κόσμο και κάλεσε το Δήμαρχος να χαιρετίσει την εκδήλωση. Εκείνος με τη σειρά  του κάλεσε στη σκηνήτον υφυπουργό Ναυτιλίας  κ. Κ. Κατσαφάδο και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Βάσω Θεωδορακοπούλου – Μπόγρη. Τη συναυλία επίσης παρακολούθησαν η κ.  η υφυπουργός κ. Δ. Μιχαηλίδου, η κ. βουλευτής κ. Ν. Δούνια, οι αντιδήμαρχοι κ. Α. Μούρτζης και Μ. Κουκούλη.