Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Στιγμιότυπα από την λαμπρή εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου.

Λαμπρή η σημερινή ημέρα για  την Αίγινα. Η Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου εορτάζει την ανάμνηση  της ανακομιδής των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου.

Πλήθος κόσμου ποικίλης προέλευσης κατέκλυσε σήμερα Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου τον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου και συμμετείχε στην πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη Δοξολογία.
Της Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε εμπνευσμένα το Θείο Λόγο, ενώ μαζί του συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ. Αριστόβουλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ και ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος.

Μετά το πέρας  της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Δοξολογία και περιφορά της εικόνας και της Τιμίας Κάρας του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού, ενώ τελέστηκε μνημόσυνο στο  μνήμα  του πολιού Μητροπολίτη Ύδρας  Ιεροθέου και κτήτορος του Ναού.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κ. Κατσαφάδος, ο βουλευτής περιφερείας κ. Ν. Μανωλάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Βάσων Μπόγρη - Θεοδωρακοπούλου, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γ. Ζορμπάς, οι αντιδήμαρχοι κ. Μ. Κουκούλη και Δ. Καραγιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φ., Τζίτζης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Π. Κασιμάκης.
Φωτογραφίες από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας.