Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Έφυγε πολύ νωρίς η καθηγήτρια Αλεξάνδρα Λιναρδή.


 

Η Αλεξάνδρα Λιναρδή έφυγε από τη ζωή αυτή την εβδομάδα σκορπώντας θλίψη σε όσους την γνώρισαν και εκτίμησαν το ήθος, την αξιοπρέπεια και την αγάπη για τη δουλειά της.

Η Αλεξάνδρα υπηρέτησε στην Αίγινα μόνο μια χρονιά ως καθηγήτρια, τη σχολική χρονιά 2021 -22 στο Γενικό Λύκειο Αίγινας. Στις 30 Ιουνίου τοποθετήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας όπου και παρουσιάστηκε για ανάληψη υπηρεσίας.

Δεν πρόλαβε όμως να παραμείνει ούτε μια ημέρα διότι έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Η αρρώστια την νίκησε. Η ελάχιστη αυτή γνωριμία μαζί της ήταν ικανή για να μορφώσουμε γνώμη για τον άνθρωπο και την εκπαιδευτικό. Θα θυμόμαστε το χαμόγελο της, τη αψεγάδιαστη και ανυπόκριτη χαρά της, την ευγένεια της αλλά κυρίως την αγωνία και την αγάπη της για την εκπαίδευση και τους μαθητές και μαθήτριες της.

Η Αλεξάνδρα Λιναρδή υπηρέτησε σε πολλά σχολεία του Πειραιά, όπως στο 1ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας στο 1ο και 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου.

Η αναχώρηση της από τη ζωή τόσο νωρίς είναι πραγματικά μια απώλεια για την εκπαιδευτική κοινότητα του Πειραιά και της Αίγινας.