Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Η περιφορά του Επιταφίου της Κυψέλης και η στάση έξω από το 2ο Γυμνάσιο.

Διαφορετική η διαδρομή του Επιταφίου φέτος στην Κυψέλη. Δεν ακολούθησε  τη συνήθη κατεύθυνση προς το Νεκροταφείο και την περιοχή "Κακαρούκα", αλλά η σύντομη διαδρομή πέρασε από το κέντρο της Κυψέλης (Ταβέρνα 'Κόκκορα" - φούρνος "Φώτης" - στάση "Διονυσάκη" - Carefur - πεντάδρομος - 2ο Γυμνάσιο - Ναός).

Συχνές οι στάσεις για δέηση και πολύς ο κόσμος που ακολούθησε ανάμεσα  τους και πολλοί επισκέπτες των ημερών αλλά και όσοι διατηρούν παραθεριστικές κατοικίες. Τον Επιτάφιο και τη λιτανευτική πομπή υποδέχονταν στις εισόδους των κατοικιών και των καταστημάτων οι κάτοικοι με αναμμένο καντήλι και θυμιατό, ενώ σε πολλά σημεία  της διαδρομής ο δρόμος ήταν στρωμένος με σχίνα και αγριολούλουδα.

Ο Επιτάφιος σταμάτησε δι' ολίγον έξω από την είσοδο του 2ου Γυμνασίου όπου ο π. Νεκτάριος έψαλλε δέηση για όλη τη μαθητική κοινότητα και τους διδάσκοντες στα σχολεία  της Κυψέλης.

Το κτίριο του Γυμνασίου ήταν φωταγωγημένη για  την ιδιαίτερη αυτή στιγμή, για το πέρασμα του Επιταφίου με τους προβολείς  του γηπέδου ανοιχτούς. Μια εικόνα που εντυπωσίασε πολλούς.