Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Η Κυψέλη αποχαιρέτισε τον Μηνά Πούντο.




Σύσσωμη η Κυψέλη σήμερα νωρίς το απόγευμα αποχαιρέτισε το Μηνά Πούντο. Τον δραστήριο επιχειρηματία, τον αγωνιστή, τον οικογενειάρχη, τον άνθρωπο της προσφοράς και της ανοιχτής αγκαλιάς.
 Ο Μηνάς υπήρξε για πολλά χρόνια ένας υποδειγματικός επιχειρηματίας που σε δύσκολες εποχές κράτησε την επιχείρησή του στον κεντρικό δρόμο της Κυψέλης, το παραδοσιακό και εμβληματικό πλέον μανάβικο. Μέσα από αυτό έθρεψε την οικογένεια του, έζησε και μεγάλωσε τα παιδιά  και τα εγγόνια του, στήριξε φίλους, βοήθησε συνανθρώπους του πρόσφερε τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία όχι μόνο της Κυψέλης αλλά και όλης της Αίγινας.
Δημοκράτης και φιλελεύθερος, αγωνιστής, πάντα στην πρώτη γραμμή για το καλό του νησιού. Ασχολήθηκε με τα  τοπικά θέματα, για χρόνια διακόνησε ως επίτροπος  στην ενορία της Κυψέλης αλλά και ως σύμβουλος στην Κοινότητα.
Προσηνής, καταδεκτικός, χαμογελαστός, πάντα δεκτικός και φιλικός με χιούμορ και αγαθή διάθεση. Άνθρωπος με αρχές, με αγάπη για την Ελλάδα και μεγάλη πίστη στο Θεό και αφοσίωση στην Εκκλησία. Ένας πολύτιμος άνθρωπος, στήριγμα και γερή βάση για την οικογένεια  του. Ευτύχησε  και ευλογήθηκε να αποκτήσει μια  μεγάλη οικογένεια. Να αναθρέψει και τα τρία  του παιδιά αλλά και τα εγγόνια  του, ενώ δέχθηκε την ιδιαίτερη ευλογία οι δύο εγγόνες  του να γίνουν σύζυγοι ιερέων. 
Το χαμόγελο του και η διακριτική παρουσία  του θα λείψει από την Κυψέλη. Το στασίδι του στην ενορία  της "Χαλασμένης" θα μείνει αδειανό αλλά  η μνήμη του, το παράδειγμα  του θα μείνουν ανεξίτηλες σε όσους τον γνώρισαν.
Η Κυψέλη μπορεί σήμερα να αποχαιρέτισε ένα γερό δεντρί αλλά η σκιά  και η αύρα του θα συνεχίσουν να εμπνέουν και να στηρίζουν την οικογένεια  και τους φίλους του.
Ας είναι αιώνια η μνήμη του.
Φωτογραφίες  της κ. Μάρθας  Τριανταφύλλου και  από τη σελίδα  του κ. Γιώργου Πούντου στο Face book.